Společně s Matúšem Kozáčikem platí za nejvytěžovanějšího hráče Viktorie Plzeň. František Rajtoral nechyběl v ligových zápasech ani minutu, stejně stoprocentní bilancí se může chlubit v evropských pohárech, kde v letošní sezóně absolvoval sedm kompletních duelů.

Ve čtvrtek si v domácím zápase proti Rapidu Vídeň může připsat ten osmý. „Cítím se dobře. Výhra nad Spartou je o to sladší, že jsme hráli více než poločas o deseti. Po prohraných zápasech ve Vídni a Brně jsme dokázali, že jsme silný tým,“ dává průchod myšlenkám plzeňský obránce. „Hodně našich zápasů můžu označit za skvělé hlavně díky našim fanouškům, kteří na nás chodí ve velkém počtu. Utkání se Spartou řadím k těm nejlepším, co se týká divácké atmosféry,“ dodává. 

Viktoriáni by se od výkonu se Spartou rádi odrazili do čtvrtečního zápasu základní skupiny Evropské ligy. „Chceme navázat na poslední duel a věřím, že to bude podobný zápas s podobně pozitivním koncem. Vím, že jsme první utkání prohráli, ale teď jsme doma a bude to úplně jiný zápas. Chtěli bychom předvést dobrý výkon a utužit naději na postup do jarní části Evropské ligy,“ zůstává odhodlaný Rajtoral. 

Nejbližšího soupeře Viktorie charakterizuje krátce. „Rapid je silný v kombinaci s kvalitními standardními situacemi. Jedná se o vyspělý evropský tým,“ varuje plzeňský obránce.