Utkání 30. kola FORTUNA:LIGY se viktoriánům nepovedlo, Plzeňané prohráli na půdě již mistrovské Slavie 1:5. Příčiny vysoké porážky zhodnotili a další postřehy nabídli v pozápasových rozhovorech Miroslav Káčer a trenér Adrian Guža.

Kouče mrzel velmi brzy inkasovaný gól, který podle něj měl vliv na další průběh hry. „Bylo to rozhodující, protože Slavia hraje ve velké pohodě, a to dneska potvrdila. Vyhrála zaslouženě nejen tento zápas, ale i celou ligu,“ uznal pokorně Adrian Guža.

Naštvaný byl i Miroslav Káčer. „Měli jsme slabý pohyb, málo sprintů i důrazu. Přesně opak toho, co jsme si říkali. Byl to z naší strany slabší vstup do zápasu. Dostali jsme rychlý gól, ale mohli jsme na něj rychle zareagovat. Měl jsem tam obrovskou šanci a možná by to vypadalo jinak, ale nedal jsem ji,“ litoval středopolař s neobvyklým číslem 66.

Právě on vstřelil jedinou plzeňskou branku v zápase, když po pěkném přiuknutí od Aleše Čermáka zakončil neméně povedeně. Byl to jeho první gól v nejvyšší české soutěži, ale ani ten nepomohl viktoriánům vrátit se do utkání. Naopak potom sami ještě dvakrát inkasovali. „Chyběl nám pohyb i agresivita, a to byl největší problém dnešního duelu z naší strany,“ nehledal Káčer žádné výmluvy.

Slovenský lodivod Plzně ale rozhodně nechce sázet vše na jednu kartu, čímž je myšleno finále MOL Cupu. „Liga je otevřená, ještě nám zbývají nějaké zápasy do konce. Pro nás je podstatné v lize i v poháru šlapat na plný plyn a odčinit tuto prohru,“ říká Guža.

Fotogalerie