Přinášíme skvělou zprávu z Rakouska. Viktoria Plzeň se přímo na soustředění dohodla na prodloužení smluv s Alešem Hruškou, Dominikem Sváčkem, Luďkem Pernicou a Alešem Čermákem.

Stalo se již tradicí, že vedení klubu během letního soustředění oznamuje dobré zprávy – prodloužení smluv s hráči. V nádherném prostředí u Walchsee došlo k dohodě hned se čtveřicí viktoriánů.

Aleš Hruška je v Plzni tři sezony od svého příchodu z Příbrami. Zatím ve viktoriánském dresu odchytal 88 utkání, z toho 20 v evropských pohárech. Smlouvu prodlužuje do roku 2022.

Dominik Sváček působí v týmu po příchodu z Klatov již od mládežnických let. V soutěžním duelu se v akci za A tým objevil zatím jednou, a to v sezoně 2016/2017, kdy v 63. minutě vystřídal zraněného gólmana Petra Bolka v zápase s Jihlavou. Smlouvu prodlužuje do roku 2023.

Luděk Pernica se stal hráčem Viktorie Plzeň v lednu 2018, půlrok však ještě strávil na hostování v Jablonci. Od té doby nastoupil do více než 50 soutěžních zápasů v plzeňském dresu, nejvíce se blýsknul při duelu s Dinamem Záhřeb, kterému dal doma při výhře 2:1 obě branky. Smlouvu prodlužuje do roku 2023.

Aleš Čermák načíná na západě Čech svou čtvrtou sezonu. Momentálně má za Viktorku odehráno 81 soutěžních zápasů. Minulý ročník zakončil s ligovou bilancí 8+8 (tedy 16 bodů) za pouhých 20 odehraných zápasů. Ofenzivní opora střední řady prodlužuje kontrakt do roku 2023.

„Všichni čtyři hráči svými výkony i přístupem dokázali, že jsou pro nᚠklub přínosem. I proto jsem rád, že jsme se domluvili na jejich dalším pokračování ve Viktorii Plzeň,“ okomentoval prodloužení kontraktů Adolf Šádek, generální manažer FC Viktoria Plzeň.