Viktoria Plzeň skončí v Evropské lize už ve skupině, trenér Roman Pivarník se svým celkem neuspěl na půdě AS Řím, kde Viktoria prohrála 1:4. Po zápase dokázal první muž plzeňské střídačky identifikovat příčiny neúspěchu.

„AS Řím je velice kvalitní soupeř, což v zápase potvrdil. My jsme museli vyřešit situaci, kdy nám před zápasem vypadli ze sestavy obránci, na jejichž posty jsme neměli náhradu. Věděli jsme, že nᚠsoupeř hraje často dlouhé míče za obranu a tomu jsme uzpůsobili rozestavení na hřišti. V zápase jsme měli výborné pasáže, ale dopouštěli jsme se hodně lehkovážných ztrát v útočné fázi, po kterých jsme nabídli soupeři šance. V tom vidím velký problém našeho týmu,“ hodnotí po utkání trenér Pivarník.

Největší šanci druhého poločasu nevyužil střídající Marek Bakoš, kterého vychytal tváří v tvář gólman Alisson a odmítl tak vyrovnání stavu zápasu. „Baky měl stoprocentní šanci, kterou bohužel neproměnil. Mrzí to o to víc, že nedlouho poté jsme inkasovali,“ říká Pivarník. „Střídáním jsem reagoval na vývoj souběžně hraného zápasu, ve kterém Austria Vídeň vedla nad Astrou Giurgiu. Rád bych poslal na hřiště i čerstvé krajní záložníky, ale vzhledem k tomu, že všichni byli na hřišti, nebylo to možné,“ popisuje Pivarník.

„Věřím, že naše vyřazení se na mužstvu nepodepíše, protože stále máme kvalitní kádr a dnes nás porazilo špičkové italské mužstvo, které je momentálně na druhém místě Serie A. Zápasy v lze budou jednoznačně o něčem jiném,“ odmítá spekulace Roman Pivarník.

Fotogalerie