Dva dny odpočinku a třetí den další zápas. Náročný program Viktorie Plzeň pokračuje již v neděli, kdy Západočeši vyzvou na domácím hřišti Slovácko v rámci 5. kola FORTUNA:LIGY. O co nejlepší přípravě na utkání a tíze soupeře mluvili záložník Dominik Janošek a trenér Pavel Vrba.

„Je to dobře, mám to radši než trénování. Vlastně pořád hrajeme, ale musíme lépe regenerovat. Plzeň je na to zvyklá a mně to problém nedělá,“ říká o velkém shonu zápasů Janošek. „Máme hodně náročný program, ale prostě to tak je a my to musíme zvládnout. Chceme uspět jak v lize, tak i ve čtvrtek, i když jsme uhráli výsledek, který není úplně ideální,“ ví Pavel Vrba.

Červenomodré o víkendu rozhodně nečeká nic jednoduchého, vždy Moravané v prvním kole vyloupili pražskou Letnou. „O to víc nás to musí nechávat v pozoru, protože mají zajímavé brejkové hráče. Dokáží hrát tyto situace, což ukázali na Spartě. Čeká nás soupeř, který se na silné mančafty dokáže vytáhnout,“ uvědomuje si kouč Plzeňanů. „Trenér Svědík má výborně zvládnutou defenzivní část a organizaci hry. Určitě budou chtít dopadnout jako na Spartě,“ dodává Janošek.

Kouče Slovácka, stejně jako většinu hráčů, si dobře pamatuje, protože ještě v minulé sezoně v týmu z Uherského Hradiště působil na hostování. „Těším se na ně moc. Měli jsme skvělou partu, s kluky už jsme si psali a hecovali se. Určitě to bude super zápas,“ nemůže se dočkat Janošek.

Neobyčejný duel čeká také na viktoriány, kteří se potkají s Milanem Petrželou coby soupeřem. „Zažil jsem s ním spoustu zápasů, spoustu let. Je to pro mě hráč, na kterého budu hrozně rád vzpomínat. Patří k té generaci, která byla výjimečná a udělala pro Plzeň strašně moc. Samozřejmě se na něho těším, ale bude to soupeř a určitě ho budeme chtít porazit,“ uzavírá Pavel Vrba.