V neděli 6. prosince se FC Viktoria Plzeň utká v Doosan Areně s Duklou Praha. Zápas 16. kola Synot ligy začíná v 18:30 a viktoriáni chtějí svému soupeři vrátit porážku z úvodu sezony, kdy v Praze prohráli 0:1.

„Určitě se z toho zápasu musíme poučit a vzít si z toho něco dobrého. Máme jim co vracet a chceme je doma porazit. Víme ale dobře, že to bude těžké. Dukla má technicky zdatné mužstvo a bude důležité, abychom my měli míč na svých kopačkách a oni spíš běhali bez balonu. Jakmile se dostanou k míči a jdou do brejku, tak jsou opravdu nebezpeční,“ říká záložník TomᚠHořava.

Viktoria má v posledních dnech hodně nabitý program. Ve čtvrtek 3. prosince hrála domácí pohár v Brně a další zápas tak hraje už po třech dnech. „Hrál jsem jen poločas, takže sil mám dost. Nehrál jsem ani proti Minsku, na závěr sezony jsem tedy stoprocentně připraven,“ popisuje středopolař Plzně.

Viktoria se sice stala půlmistrem Synot ligy po 15. odehraných kolech. Hráči Viktorie chtějí na prvním místě vstupovat i do roku 2016. „Kdybychom prohráli, tak nás Sparta může předskočit. To nesmíme dovolit a naopak se chceme s podzimem rozloučit před svými fanoušky výhrou,“ dodává Hořava.

V neděli by podle předpovědí mělo být ideální fotbalové počasí s teplotami kolem 12 stupňů celsia. „Zima mi nevadí, tedy pokud není opravdu mínus deset stupňů. Má být naopak poměrně teplo, takže to je jedině dobře jak pro nás, tak i pro diváky,“ uzavírá TomᚠHořava.