Tradiční mezinárodní turnaj pořádaný Viktorií ve spolupráci s Nadací sportující mládeže se blíží. Memoriál Stanislava Štrunce, který se letos odehraje pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje je na programu od 19. do 21. července.

Svěřence trenéra Davida Vaněčka čekají tři zápasy. Znovu nebude chybět anglická Aston Villa. Dalšími dvěma účastníky jsou německý Wolfsburg a slovenská Dunajská Streda. Celý turnaj se odehraje během víkendu od 19. do 21. července. Harmonogram Memoriálu vám nabídneme před turnajem.

„Na turnaji budeme obhajovat prvenství z minulého ročníku, a to je pro nás velká výzva. Zahraniční týmy jsou vždy kvalitní, je to výborné porovnání a velmi těžké zápasy. Budeme se chtít prezentovat kombinační hrou a být úspěšní i výsledkově," říká trenér devatenáctky David Vaněček.

„Čekají nás tři zápasy s velice dobrými zahraničními mužstvy. Pro nás to bude velmi cenná zkušenost s mezinárodním fotbalem, která nám ukáže zrcadlo výkonnosti v kategorii U19, a to jak v týmovém, tak individuálním herním výkonu. Bude to pro nás měřítko a srovnání herních stylů, na které se všichni těšíme. Pevně věříme, že navážeme na vítězství v loňském roce," uvedl šéftrenér mládeže FCVP Štěpán Havránek.

Viktoriáni budou obhajovat loňské vítězství. V zápasech proti Aston Ville, Žilině a Domžale zaznamenali tři vítězství se skóre 7:1. Průběh loňského ročníku si můžete připomenout ZDE.

Memoriál je věnován plzeňské legendě Stanislavu Štruncovi. Rodák ze západočeské metropole odehrál v lize 329 zápasů a nastupoval také za Československou reprezentaci.

Turnaj se koná za přispění města Plzně a městských obvodů Plzeň 1 a Plzeň 8.