Po reprezentační přestávce se Viktoria vydala do daleké Ostravy. Utkání proti Baníku vyhrála 3:1. Utkání na tiskové konferenci okomentoval trenér Koubek.

Trenére, jaký to byl zápas podle Vás?

Nepřijeli jsme sem, abychom drželi míč. Taktiku jsme měli postavenou na rychlém přechodu. Střel jsme sice měli méně, ale efektivita byla na naší straně a zvládli jsme to. Hráli jsme dobře, měli jsme zajímavé situace. Zápas dle mého rozhodovaly odražené míče. Ze začátku byl sběr Baníku lepší, ale nakonec se nám podařilo být lepší.

Očekávali jste takto těžký zápas?

Baník hraje dobrý fotbal, nastal tady velký progres. Udělali velký kus cesty. My jsme taky měli trochu štěstíčko, ale šli jsme mu dobře naproti.

Prince Adu dneska vstřelil dva góly, co říkáte na jeho výkon?

Každý týden se posouvá, vnímá naše požadavky. Musí se podílet na presingu a dalších herních činnostech. Je velice vnímavý, víme, že umí udeřit a je to hráč, který branky umí střílet.

Jak zvládl Alexadr Sojka takto těžký zápas?

Má dobrou dynamickou rychlost a je to vytrvalec. Pohybuje se v dobrých prostorech, kde má a má dobré cítění. Umí dobře vyztužit zálohu. Už hrál těžké zápasy na Hearts nebo ve Frankfurtu. V létě jsme mu dali šanci a jde si za ní.

Jak se Vám líbil Václav Jemelka?

Celkově je to hráč, který si drží stabilní výkonnost. Je to zkušený hráč, který hraje velmi dobře. Pracovitý a takticky skvěle vyzrálý hráč.