Viktoria Plzeň úvodní duel play off Evropské ligy zvládla a po výsledku 3:0 se může těšit z náskoku, který si do Srbska poveze. Trenéra Karla Krejčího po zápase těšilo, že jeho obnovená premiéra na lavičce Viktorie Plzeň skončila úspěšně.

„S výsledkem panuje spokojenost. Jsme ale jen v poločase, proto neoslavujeme. Soupeř prokázal kvalitu a víme, že má vepředu dobré, brejkové hráče. Výhra je nejen pro mě, ale i pro celý klub dobrá. Kluci potřebovali zápas zvládnout, což se jim podařilo. Podali týmový výkon a já jsem rád, že máme náskok do odvety. Nebylo to ovšem stoprocentní, byli bychom blázni, kdybychom si mysleli, že nám výsledek garantuje postup,“ říká trenér Krejčí. „O poločase jsem upozorňoval hráče, že v přechodové fázi ztrácíme jednoduché míče. Nebylo by dobré, pokud bychom s Vojvodinou hráli fotbal nahoru dolů. Byla tam pasáž, kdy jsme soupeře nechali chodit do rychlých protiútoků. Naštěstí nás z toho neztrestali,“ dodává Karel Krejčí.

S hráči pracoval všeho všudy čtyři dny. „Snažil jsem se hráče zklidnit, působil jsem na jejich psychiku a myslím si, že kluci to pochopili. Byli dlužni jak klubu, tak skvělým fanouškům, kteří na Plzeň chodí v hojném počtu. Hráči dnes prokázali, že v kabině sedí výborní hráči,“ přemýšlí.

Do sestavy Viktorie se vrátil záložník Patrik Hrošovský, který zaujal i trenéra hostů Dragomira Zagorčiće. „Patrik je výborný hráč a tento typ hráče mi v posledních zápasech Plzně chyběl. Udělal obrovský krok dopředu a Viktoria v něm má drahokam. Pokud na sebe bude pracovat, tak má před sebou velkou kariéru. Já jsem byl s jeho dnešním výkonem spokojen,“ hodnotí Karel Krejčí.

„Na premiéru jsem se těšil. Snažil jsem se koncentrovat a nestresovat se, i když jde o účast ve skupině Evropské ligy. Věřil jsem v kvalitu našich hráčů a zápas jsem prožíval od prvního do závěrečného hvizdu,“ přidává svůj pohled na zápas staronový trenér Viktorie Plzeň. 

Fotogalerie