Po utkání druhého kola ligové fáze Evropské ligy mezi Viktorií Plzeň a Ludogortsem odpovídal trenér Koubek na dotazy novinářů na pozápasové tiskové konferenci.

Berete dnešní výsledek jako ztrátu?

Penalta byla jediná střela soupeře na branku, tu jsme přežili, mohli jsme jít do ztráty. Nikdo neví, jak by to bylo dál. Klobouk dolů před Martinem, že ji chytil. Myslím, že jsme měli k vítězství blíž. Vašulín trefil tyč, měli jsme tlak. Soupeře jsme do ničeho nepustili, defenzivní výkon byl dobrý. Musím mužstvo pochválit, kluci dřeli a vyšel z toho bod. Nejsem zklamaný, protože mě na prvním místě zajímá výkon a ten byl slušný.

V základu dnes nastoupil Jiří Panoš, co říkáte na jeho výkon?

Potřebovali jsme Pavla Šulce dostat na hrot a k tomu tvůrčího hráče do zálohy, což on je. Je velice dobrý na míči a bez problémů jsme mu dali šanci, protože víme, co umí. Patřil mezi nejlepší hráče na hřišti.

Ukázal, že dokáže hrát i těžké zápasy?

Dokazuje to pořád. Záleží, jakou zvolíme strategii do zápasu. Šance určitě bude dostávat.

Co chybělo ve finální fázi?

Chyběla jedna finální přihrávka, stačilo to provlíknout. Soupeř ale dobře bránil, mají zkušené obránce. Jsou to kvalitní fotbalisté. Dnes tomu chyběla přesnost finálního řešení. Nedokázali jsme dostat soupeře do úzkých a udeřit.

V neděli vás čekají Pardubice, zápasy jdou v rychlém sledu..

Naším cílem bude nepochybně získat tři body. To je nᚠaktuální cíl.