Ve 12:00 odstartuje bohatý doprovodný program k Utkání svobody, na svých místech v Doosan Areně by fanoušci měli být nejpozději ve 14:45, kdy začne slavnostní ceremoniál.

SLAVNOSTNÍ CEREMONIÁL S VETERÁNY A HYMNOU

Všichni fanoušci by měli být na svých místech v Doosan Areně již na start slavnostního ceremoniálu, který začíná ve 14:45.

Zazní státní hymna a oceníme válečné veterány.

kapitán TomᚠMikulec

Slouží jako zástupce náčelníka štábu 41. mechanizovaného praporu. V armádě je 17 let. V roce 2019 působil jako velitel roty ochrany v africkém Mali na základně v Koulikoru, která se stala terčem komplexního sebevražedného útoku včetně dvou vozidel naložených trhavinou. Se svou jednotkou zabezpečoval přímou ochranu základny, síly rychlé reakce a ochranu týmu instruktorů z evropské unie při výcviku malijské armády. Tento výcvik probíhal na základně v Koulikoru na jihu a ve střední a severní části země, kde probíhaly boje armády s islamistickými teroristickými skupinami a etnické násilí. K dalším úkolům patřily ozbrojené patroly a doprovody na základny, vzdálené až stovky kilometrů. Jednotka se také musela potýkat s malárií, salmonelou nebo černým kašlem. Velel českým vojákům i četě španělských mariňáků, od bojovníků po mechaniky. Za svou službu byl oceněn mnoha českými a aliančními vyznamenáními, včetně odznaku za bojový kontakt.

Rotmistr Miroslav Němeček

Slouží u 42. mechanizovaného praporu. Válečným veteránem je od roku 2010. Má za sebou čtyři zahraniční operace. Všechny absolvoval v Afghánistánu. V Afghánistánu tak žil a sloužil postupně přes dva roky jako průzkumník, poté jako velitel jednotky bojových vozidel pěchoty pandur, velitel strážní čety a pracovník operačního oddělení. V roce 2012 byl v přímém bojovém kontaktu s protivníkem, který napadl základnu v Lógaru a střelbou z ručních a protitankových zbraní vedl palbu na obranné pozice základny.

Rotmistr Němeček byl v té chvíli ve strážní věži, která byla pod přímou palbou nepřítele. Nepřítel vedl palbu na základnu z přilehlých budov a celý útok trval přibližně dvě hodiny. Jednotky českého kontingentu v Lógaru úspěšné odrazily nepřítele a zničily ho. Rotmistr Němeček se při útoku podílel na koordinaci palby svého družstva a významným podílem přispěl k ochraně celé základny.

Za svou službu byl oceněn mnoha českými a aliančními vyznamenáními, včetně odznaku za bojový kontakt.

Rotmistr Ladislav Novotný

Slouží u 13. dělostřeleckého pluku v Jincích. Válečný veterán, má za sebou dvě mise v Afghánistánu a na Slovensku. V armádě je přes 11 let. Za svou službu byl oceněn mnoha českými a aliančními vyznamenáními.

Plukovník ve výslužbě MUDr. Michal Mareček

Nestor mezi lékaři letecké záchranné služby. Skoro čtyřiceti let se věnuje urgentní medicíně. V Plzeňském kraji patří mezi zakladatele systému letecké záchranné služby, které se věnuje už od roku 1991. V uplynulých letech působil jako náčelník Centra letecké záchranné služby Armády České republiky v Líních. V říjnu 2016 ukončil svoji kariéru vojáka z povolání a do prosince loňského roku pracoval u armádní Letecké záchranné služby jako občanský zaměstnanec. Během desítek let u armády zajišoval humanitární transporty zraněných (MEDEVAC, STRATEVAC) leteckými speciály ze zahraničních operací v Afghánistánu, Bosně a Hercegovině nebo na Ukrajině. S leteckou záchrannou službou zasahoval například u případu vážné nehody dvoupatrového autobusu s vlakem na Tachovsku, kde cestovalo celkem 120 lidí a také zachraňoval 60 dětí z převráceného nizozemského autobusu. Doktorovi Marečkovi vděčí za svůj život stovky pacientů.

VSTUPENKY

Vstupenky na nedělní duel jsou stále k dispozici online ZDE. V prodeji budou i před utkáním, od 9:00 ve Viktoria shopu, ve 12:30 se prodej přesune na pokladny.

PŘEDPRODEJ PERMANENTEK

Při návštěvě nedělního utkání si stávající permanentkáři mohou zakoupit nové permanentky na nadcházející sezonu 2023/2024. Prodej bude probíhat i po skočení zápasu. Kompletní informace ZDE.

BALÍČKY NA NADSTAVBU

V prodeji jsou rovněž balíčky vstupenek na celou nadstavbu. Jejich prodej bude ukončený startem dnešního duelu s MB.

FANZÓNA A DOPROVODNÝ PROGRAM

Úderem 12. hodiny odstartuje bohatý doprovodný program s Armádou ČR v okolí stadionu, rovněž na pomezí sektoru P a R bude viktoriánská fanzóna. Více info ZDE.

OTEVŘENÍ DOOSAN ARENY

Doosan Arena se tradičně otevře 90 minut před zápasem, tedy ve 13:30. Otevřeny budou všechny vstupy. Prosíme fanoušky, aby přišli, pokud možno včas, zabráníte tak tvorbě front a můžete hráče podpořit hned při příchodu na rozcvičku (cca 14:25) a být určitě přítomni slavnostnímu ceremoniálu (14:45), kdy mimo jiné oceníme veterány.

VIKTORIA SHOP

Určitě doporučujeme návštěvu Viktoria shopu, kde si zakoupíte například produkty speciální kolekce ke čtvrtfinále UECL. Otevřeno bude od 9:00, před utkáním budou k dispozici i tradiční stánky v Pallově ulici a na hlavní tribuně.

NOVINKA V OBČERSTVENÍ

Na stáncích s občerstvením budou nově k dispozici oblíbené nachos, vybrat si můžeme buď se sýrovým či salsa dipem.

MAGAZÍN VIKTORIÁN

Magazín Viktorián je v této sezoně pouze v online podobě. Permanentkáři jej dostanou v den zápasu vždy do svých emailů, k dispozici bude samozřejmě i na webu.

Kde seženu magazín Viktorián?

• Permanentkáři jej obdrží v den zápasu do svých emailů

• Před utkáním bude na webu FCVP

• Po stadionu jsou rozmístěny QR kódy, jejíchž načtením si magazín otevřete

POLOČASOVÁ SOUT̎ S DOOSAN ŠKODA POWER

Jak se registrovat do poločasové soutěže?

1. Otevřete si zápasový magazín Viktorián

2. Na stránce k soutěži se registrujete přes QR kód či link (uvedete jméno, umístění vstupenky či číslo permanentky)

3. Ve 40. minutě zápasu moderátoři oznámí jména třech soutěžících

4. O přestávce střílíte na branku o ceny od našeho generálního partnera Doosan Škoda Power.

PARKOVÁNÍ

Parkovat přímo u Doosan Areny v den zápasu není možné. Lze však využít například PD Rychtářka či jiná parkoviště, jak jste při návštěvách zápasů zvyklí.

PIVOVARSKÁ LÁVKA

V neděli bude průchozí.

VIKTORIÁNI, T̊ÍME SE NA VÁS!