Ve čtvrtek večer vstoupí FC Viktoria Plzeň do základní skupiny Evropské ligy. Na úvod se utká s běloruským Dinamem Minsk a hráči západočeského týmu neskrývají před úvodním zápasem velká očekávání.

„Těším se moc, minulou sezonu jsme žádnou skupinu nezahráli a opravdu nám to chybělo. Po roce nás čeká zase speciální porce zápasů a my uděláme všechno pro to, abychom do základní skupiny vstoupili úspěšně,“ říká Jan Kovařík.

Po roční pauze si hráči i fanoušci užijí základní skupinu evropských pohárů přímo v Plzni a právě o skvělé fanoušky se viktoriáni samozřejmě chtějí opírat. „Chceme si to užít, je to opravdu něco jiného a atmosféra v Doosan Areně určitě bude fantastická. Samozřejmě primární je úspěch, chceme postoupit a nabídnout fanouškům co nejvíc zápasů. Poslední zápas doma jsme hráli téměř před měsícem a musím uznat, že mi to chybělo. Plný stadion je fantastický a doufám, že fanouškům uděláme radost výkonem,“ dodává záložník Plzně.

Viktoriáni se na čtvrtečního soupeře pečlivě připravují, samozřejmostí je také video rozbor. „Jsou hodně silní, dobře brání a chodí do rychlých brejků. Když budeme kombinovat a měnit si dobře místa a hrát v tempu jako například v Příbrami, tak by nám to mohlo vyjít,“ zamýšlí se Kovařík.

Právě generálku na souboj s Dinamem Minsk červenomodří zvládli na jedničku, Příbrami nedali šanci a na jejím hřišti jasně vyhráli 4:0. „Dlouho jsme nehráli, takže jsme sami čekali, jaké to bude. Zvládli jsme to velmi dobře, a když psychickou pohodu přeneseme i do čtvrtečního zápasu, tak to dopadne dobře,“ uzavírá Jan Kovařík.