Třetí přípravný zápas s partnerským klubem z Lafnitzu bezprostředně po utkání hodnotil asistent trenéra Jan Trousil.

Jak hodnotíte dnešní přípravný zápas?

Jsme pořád v přípravě, hrálo se ve velkém vedru, takže jsme rozdělili tým na dvě party, Alex Sojka s Kalvim odehráli víc minut.  Myslím, že to kluci zvládli dobře a potvrdili to i gólově.

Góly padaly po hezkých akcích..

V našem systému 3-4-3, který hrajeme, jsou jasně dané principy a padají z toho góly. Někdy se to samozřejmě daří více, někdy méně. Dneska nám to začalo padat hlavně ve druhé půli. Hlavní ale je, že jsme po kondiční stránce odjeli dle plánu celý druhý týden přípravy. A navíc je pozitivní, že to nebylo špatné ani herně.

V úterý odjíždí tým na soustředění. Už víte, v jakém počtu?

Vizi máme, ale teď si vše ještě vyhodnotíme. Jestli po zápase nebude mít někdo nějaké zdravotní problémy a podobně. V úterý pak oznámíme konečnou nominaci na soustředění do Westendorfu.

Bude se v Rakousku výrazně měnit struktura tréninků?

Pořád jsme na hřišti, kde děláme taktické, herní i kondiční věci. Dva bloky jsme absolvovali běháním v terénu, zbytek všechno na hřišti. Stejné to bude i na soustředění, kde se ještě víc budou pilovat herní věci a už se na to všichni těšíme. Navíc se k nám v jeho průběhu připojí reprezentanti. Teď si musí trochu odpočinout a pak přijedou za námi.

Christophe Kabongo zaznamenal hattrick, jak se vám líbil?

V předchozích zápasech hrál více na křídle a nedostával se tolik do hry, zkusili jsme ho tedy dnes i na centrálním útočníkovi. Je obrovsky silný, dokáže se bít, je nachystaný ve vápně, dokáže se v něm orientovat a dát góla, což dneska prokázal. Určitě je to varianta.

Zaujal určitě i mladý Jiří Panoš, souhlasíte?

Je mu šestnáct a ukazuje velkou kvalitu. Ale víme, že v tomto věku není ještě třeba silově úplně hotový, takže k němu přistupujeme individuálně v některých cvičeních. To je logické, ale fotbalově se nám strašně líbí, umí přejít přes dva tři hráče. Jsme rádi, že s ním můžeme pracovat.