Hráči Viktorie Plzeň se budou chtít po nuceném přesunu z Ligy mistrů do druhé nejprestižnější evropské soutěže probojovat v Evropské lize co nejdále. Do ní vstoupí svěřenci nového trenéra Karla Krejčího domácím zápasem play off se srbskou Vojvodinou.

Přípravu na zápas Evropské ligy zahájil trenér Krejčí v pondělí dopoledne. „V kabině jsem viděl spoustu známých tváří. Nálada sice není úplně ideální, klukům se výsledkově nepovedly tři zápasy, ale plzeňská šatna nabízí velký potenciál, protože se v ní nacházejí výborní hráči. Je potřeba zvládnout nejbližší zápas a věřím, že se ta nálada zase obrátí k lepšímu,“ přemýšlí staronový trenér Viktorie. „V současnosti pracuji dvanáct i čtrnáct hodin za den a udělám všechno pro to, abychom ve čtvrtek byli úspěšní,“ dodává.

Krejčí zažije obnovenou premiéru už po čtyřech dnech ve funkci „Možná je dobře, že je toto utkání už takhle brzy. Nerad bych na něj čekal třeba čtrnáct dní. Zápasy evropských pohárů jsou svátkem pro každého hráče i trenéra. Já osobně se těším a věřím, že se těší i hráči a že zápas zvládneme,“ má jasno Krejčí. S hráčským kádrem pracoval realizační tým v čele s Karlem Krejčím především po psychické stránce. „S hráči jsem měl individuální pohovory, bavili jsme se spolu, co bychom chtěli na různých postech a v určitých prostorech hrát. Snažil jsem se kabinu uklidnit a pracovat tak, aby si hráči vyčistili hlavy. Přizpůsobili jsme tréninky tak, abychom zítra podali kvalitní výkon,“ říká hlavní trenér Viktorie Plzeň.

Svého nejbližšího soupeře studoval Krejčí v uplynulých dnech z videa. „Vojvodina je na vítězné vlně, působí sebevědomě. V lize třikrát za sebou vyhráli a v Evropské lize vyřadili Janov. Je to mužstvo, které spoléhá na kvalitní útok a má na to typově vhodné hráče,“ prozrazuje. „Budu se snažit navázat na fotbal, který v Plzni praktikoval Pavle Vrba. Fotal se hraje hlavně pro diváky a před rokem a půl nám tu právě tenhle fotbal dělal radost a přinášel výsledky. Myslím si, že je to cesta, která by se měla do Viktorie vrátit,“ uzavírá Krejčí. 

Vstupenky na zápas s FK Vojvodina si budou moci plzeňští fanoušci zakoupit i v den utkání. Více informací ZDE.

Fotogalerie