Viktoriáni ve 20. kole FORTUNA:LIGY porazili pražskou Bohemku 3:1! Úvodní gól duelu vstřelil po dlouhé době Joel Kayamba, penaltu poté chytil Jindřich Staněk. Tito dva hráči a trenér Adrian Guža zhodnotili zápas následovně...

13. července 2019. Datum posledního ligového gólu Joela Kayamby. Dnes střeleckou smůlu protrhl. „Čekal jsem na něj dlouho, takže musím říci, že jsem rád, že to tam konečně padlo,“ netajil svou radost. „Věřil jsem si, že dneska dám gól, nebo na něj nahraju. Měl jsem dobrý pocit už na tréninku. Sice byl do prázdné brány, ale gól je gól,“ dodává konžský křídelník.

Další velký moment přišel ve 49. minutě utkání. Jindřich Staněk chytil hostujícímu Jindřiškovi penaltu! „Byl jsem rozhodnutý už před zápasem, kdy jsem to studoval, kam skočím. Navíc mi to poradil Milan Havel, takže to byla týmová práce,“ říká skromně brankář Viktorie. „Věřím, že i kdyby soupeř tu penaltu proměnil, tak bychom i přesto zvítězili. Dali jsme tři góly, měli jsme dobré situace v ofenzivě i v defenzivě. Teď to ale musíme přenést do dalšího zápasu, jedeme dál,“ doplňuje Staněk.

„Chycená penalta byl klíčový moment,“ myslí si Joel Kayamba. „Gratulace Jindrovi, říkal jsem mu, že nás zachránil. Pak jsme měli ještě větší motivaci, přidali plyn a nakonec jsme ten zápas zvládli v pohodě. Bohemka se na nás sice dobře připravila a byla nachystaná, ale i tak jsme vyhráli, což je super,“ těšilo hráče s číslem 5.

S výběrem jednoho z nejdůležitějším momentů utkání souhlasil i trenér Adrian Guža. „Chycená penalta Jindrou Staňkem! Mužstvo na to pak dokázalo reagovat správně dvěma góly. Vyhráli jsme zápas s velmi sympatickým soupeřem,“ těšilo slovenského kouče Viktorie Plzeň.

K výkonu čtyřiadvacetiletého gólmana přidal i další slova chvály. „Samozřejmě je to nadstandardní, když chytí pokutový kop, pomohlo to mužstvu. Jeho forma je solidní, což je podstatné pro tým i jeho samotného. Máme dva velice kvalitní gólmany a jsem rád, že se to ukazuje,“ řekl Adrian Guža.

V utkání s Bohemians ale trenérovi chyběla o něco větší nadvláda na hřišti. „Vždycky chceme vyhrát absolutně dominantním způsobem. Je to naše touha a cíl být dominantní, na druhou stranu musíme respektovat sílu Bohemians,“ tvrdí Adrian Guža.

„Měli jsme zápasy, kdy jsme extrémně dominovali a nevyhráli jsme. Někdy v sezoně máte utkání, kdy to musíte odmakat, odpracovat, odjezdit a štěstíčko překlonit na svoji stranu. To bylo dnes ve většině zápasu podstatné, protože Bohemka hrála slušně. Cením si vítězství, ale ano, chceme a musíme být dominantnější,“ doplňuje svá slova Guža.

Fotogalerie