Reprezentační přestávka se blíží, Viktorii před ní však ještě čeká jeden venkovní duel. V sobotu se v 19:30 představí na hřišti Příbrami, se kterou v minulé sezoně dvakrát remizovala 1:1. Co očekávají útočník TomᚠChorý a trenér Pavel Vrba?

Po výhře 4:0 nad Opavou je v kabině veseleji. Převládá však touha na tento výkon navázat. „Jsem rád, že jsme fanouškům vrátili třeba ten nepovedený zápas se Slováckem. Teď chceme pokračovat v podobných výkonech. Navíc jsme zase druzí za Slavií,“ říká útočník TomᚠChorý, který se na posledním vítězství podílel gólem.

Zároveň odehrál oba zápasy v minulé sezoně proti Příbrami. Viktoria v ročníku 2018/2019 nedokázala porazit pouze dva týmy – Real Madrid a právě Příbram. „Je to tým složený z kvalitních hráčů. Útočník Škoda má dobrou formu, my tak budeme muset stavět opět na pevné defenzivě, abychom udrželi nulu, a přidat k tomu aspoň dvě branky. Pak se nebudeme mít čeho bát, chceme to zvládnout a přivézt tři body,“ předesílá Chorý.

„Příbram je vždy doma hodně nepříjemné mužstvo,“ varuje Pavel Vrba. „Už jsme se o tom několikrát přesvědčili v minulosti. Tyto týmy se dokážou na favorita vytáhnout, navíc má Příbram dobré hráče a my k ní tak musíme přistoupit s respektem,“ dodává kouč Viktorie Plzeň.

Mezi příbramské hráče patří například bývalí viktoriáni Martin Zeman a Jan Rezek. „Pro každého hráče je speciální, když hraje proti týmu, kde působil a byl úspěšný. To se týká i této dvojice, v Plzni pomáhali ke skvělým výsledkům a rád na ně vzpomínám. Na druhou stranu vím, že v sobotu budou chtít udělat maximum pro to, aby zápas zvládli. Musíme si na ně dát pozor,“ ví Pavel Vrba, který v duelu bude postrádat zraněného Joela Kayambu. „U Krmenčíka to asi není tak vážné, jak jsme si mysleli,“ dodává.

Po zápase následuje reprezentační přestávka, další fotbal je na programu až v pondělí 16. září v Doosan Areně proti Jablonci. Na to ale zatím červenomodří nemyslí. „Samozřejmě se těším na odpočinek s rodinou, ale teď je nejdůležitější zvládnout zápas v Příbrami, abychom tu reprezentační pauzu měli hezkou,“ říká jasně TomᚠChorý.

Míříte do Příbrami? Pak si pročtěte předzápasové informace ZDE.