Trenér Karel Krejčí dovedl Viktorii Plzeň k historicky čtvrtému mistrovskému titulu. Společně se svými svěřenci mohl po vítězství 2:0 nad Baníkem Ostrava zvednout ruce k nebesům.

"Dostali jsme trošku přes hubu v Brně. Vyčítal jsem si, že jsme zůstali po zápase ve Vídni na Moravě, možná bylo lepší odcestovat domů. Brno jsme nezvládli a dostali tak facku v pravou chvíli. Zlomový moment byl hned v následujícím zápase se Spartou, kdy jsme šli do deseti, ale i přesto zvítězili. To kluky nakoplo k tomu, že jsme pak udělali šňůru do konce podzimu," těší trenéra Karla Krejčího. Plzeň pod plzeňským srdcařem předvedla fantastickou sérii výher, kterou překazila pouze jediná porážka. "Jsem šastný, dojatý a pyšný na tým a také na to, jakým způsobem jsme ligou prošli. Kdyby mi to někdo řekl na začátku sezony, určitě bych tomu nevěřil," připouští.

V průběhu podzimu hovořil plzeňský trenér často o zvládání nelehkých zápasů. Neopomenul plzeňskou touhu po vítězství vyzdvihnout i po zlaté tečce. "V začátku jara jsem přemýšlel o tom, proč herní výkony nebyly takové, jaké bychom si představovali. Jde o to, abyste zvládali bodovat, i když se tolik nedaří. Od zápasu s Bohemians už hrajeme velmi dobrý fotbal, soupeře jsme přehrávali. A na Spartě jsme ukázali, že mužstvo má pořád obrovskou kvalitu," přemýšlí první muž plzeňské střídačky.

Zisk titulu staví hlavní trenér Viktorie nejvýše. "Každý titul je příjemný, já mám už čtvrtý, protože do toho počítám i dorostenecký. Ale tento je určitě nejcennější, protože je první v pozici hlavního trenéra," dodal se spokojeným úsměvem trenér, který v Plzni znovu probudil fotbalovou mánii.


Fotogalerie