FC Viktoria Plzeň vstoupila do play off Evropské ligy skvěle a doma v úvodním utkání porazila tým FK Vojvodina 3:0. Do odvety, která se hraje za týden v Srbsku, si tak poveze víc než přijatelný výsledek.

„Máme to velmi dobře rozehrané a nesmíme si to v odvetě pokazit. Mohli jsme vyhrát ještě větším rozdílem, ale jsme samozřejmě hodně rádi za 3:0. Důležitá je také nula na naší straně,“ říká střelec jednoho gólu Ondřej Vaněk. „Když jsem tu byl naposled, tak jsem byl hodně smutný. Dnes je to určitě lepší, ale stále jsme v poločase, jako start je to výborné. V klidu ale do Srbska nepojedeme. Budeme chtít uhrát nulu, a jestli dáme gól, tak bude po zápase,“ dodává kapitán David Limberský.

Vojvodina, která prošla zatím všemi předkoly play off, proti Plzni měla v útoku pár závarů, ale žádnou větší šanci. „Nevím, jestli Vojvodina dnes nepodala dobrý výkon, nebo jsme my hráli tak dobře. Na videu totiž vypadali nebezpečněji, proti nám dnes měli několik nebezpečných šancí, ale jinak jsme si je pohlídali. My ale mohli vyhrát větším rozdílem,“ zamýšlí se střelec dvou gólů Jan Kopic.

Viktoria výhrou 3:0 dala zapomenout na výsledkovou krizi z posledních týdnů. Předvedený výkon navíc musel všechny diváky bavit. „Už to muselo přijít, v každém utkání jsme měli gólovky a přišlo to naštěstí dnes. Jsme moc rádi, makali jsme na trénincích, dnes jsme hráli jako tým a vyšlo to,“ říká Vaněk. „V posledních zápasech jsme třeba dva góly dali, ale zbytečné jsme inkasovali. Takže dnes nás hodně těší také vychytaná nula Matúše Kozáčika,“ doplňuje Kopic.

Atmosféra v Doosan Areně byla opět elektrizující, za výhrou táhlo viktoriány téměř 11 tisíc fanoušků. „Fanouškům samozřejmě patří obrovský dík. Vím, že se opakuji, ale v tomto případě to opravdu stojí za to. Jsou pro nás důležití a ženou nás vždy dopředu,“ skládá poklonu David Limberský. „Je to úžasný pocit, když deset tisíc diváků křičí vaše jméno. Tomu asi opravdu nic nevyrovná. Chtěl bych divákům poděkovat za tu podporu,“ připojuje se střelec Jan Kopic.

Premiéra pro trenéra Karla Krejčího tak dopadla naprosto podle představ. Hráči na hřišti samozřejmě vnímali pokyny hlavního trenéra, ale také jeho asistenta Pavla Horvátha. „Je to nový impuls a ten většinou probere každý tým. Karel Krejčí i Pavel Horváth nás celý zápas dirigovali a od Horviho se to bere jinak, protože ještě nedávno s námi hrát,“ uzavírá Ondřej Vaněk.

Fotogalerie