Viktoriáni, novinka je tady! Zcela poprvé nás čeká utkání nadstavbové části. V rámci Skupiny o titul se v úvodním duelu utkáme v neděli od 18:00 s Jabloncem. Co od zápasu a samotné nadstavby očekávají trenér Pavel Vrba s obráncem Lukášem Hejdou?

Nadstavba se v české soutěži bude hrát úplně poprvé. „Prodloužila se tím sezona o pět zápasů, zatímco máme čtyři body ztrátu na Slavii. Předpokládám, že v té skupině může bodovat kdokoli s kýmkoli, tak doufejme, že to pro nás bude výhoda,“ přeje si kouč Pavel Vrba. „Je to novinka a pro nás je dobře, že se hraje, když ztrácíme čtyři body na první místo. Těšíme se na pět kvalitních zápasů a hlavně potřebujeme dobře začít doma s Jabloncem,“ ví LukᚠHejda.

Co by podle nich mohlo duely ve Skupině o titul rozhodovat? „Budou to takové pohárové zápasy, rozhodnout může každý gól. Jakákoliv ztráta by byla špatná i vzhledem k tomu, že Slavia má před námi náskok a navíc lepší vzájemné utkání. Potkáme se se soupeři velkých kvalit,“ tuší Vrba. „Rozhodovat může každá standardka, každý může porazit kohokoli. Chceme se už od začátku držet v kontaktu se Slavií,“ říká Hejda.

Úvod nadstavby obstará Viktorii nedělní duel s Jabloncem, na který jsou stále vstupenky v prodeji (fanshop, prodejní místa Plzeňské vstupenky, online). „Jablonec je nepříjemný soupeř. Hraje dobře kombinačně, vepředu má silného Doležala, na toho si určitě musíme dát pozor. Soupeř je to hodně kvalitní,“ má jasno LukᚠHejda. „Má stabilizovanou sestavu a dělá hodně málo změn. Mužstvo v Jablonci je kvalitní, určitě bude chtít udělat vše pro to, aby potrápilo třetí Spartu a měli dobré postavení vzhledem k evropským pohárům,“ upozorňuje kouč Vrba.

A na co by oba pozvali viktoriánské fanoušky? „Doufám, že na dobrý fotbal. Že jsou po Dukle příjemně naladění a v závěrečné fázi nás budou podporovat stejně jako po celou sezonu,“ zve Vrba. „Je to nadstavba, nová část ligy, takže nás čekají hodně kvalitní zápasy a diváky chci pozvat, aby si to přišli užít,“ doplňuje ho Hejda.