Na tiskové konferenci odpovídal na otázky novinářů hlavní trenér Miroslav Koubek a záložník LukᚠKalvach.

PAOK dosud v Evropské lize nezískal ani bod. Bude to z tohoto důvodu podle vás o to t잚í?

Jsme si toho plně vědomi. Určitě budou chtít poprvé bodovat. Mají výhodu domácího prostředí a budou to chtít využít. Čeká nás těžký zápas, my to dobře víme. PAOK se na zítřejší zápas bude naprosto soustředit. Stejně tak my máme velkou motivaci zítra bodovat.

Jaký soupeř vás zítra čeká?

My se musíme vypořádat s velmi dobrou ofenzivní silou domácích. To znamená, že naše defenzivní hra bude muset být velmi dobře organizovaná. Při studiu hry PAOKu vidíme určité skuliny v jejich defenzivě a budeme jich chtít využít.

Chystali jste nějak mladé hráče, jako je Panoš nebo Sojka na tu bouřlivou atmosféru, která tady panuje?

Kluci už v letošní sezoně odehráli zápasy na hřištích soupeřů, kde to na tribunách vřelo. Zvládají to a nějak velkou adaptaci nepotřebují. Jsou to výborné osobnosti, které se s tím dokážou vypořádat.

Kolik prostoru máte na přípravu na soupeře v tomto náročném programu, kde jdou zápasy rychle po sobě?

Samozřejmě to náročné je. Jde to v rychlém sledu. Na zápasy jsme ale naprosto připraveni.

Pomáhá vám vypořádat se s programem i loňská zkušenost, kdy jste dokráčeli až do čtvrtfinále Konferenční ligy?

Zkušenosti tam jsou nezastupitelné. Je to velmi cenné. Pokud jde o tréninkový proces, tak reprezentační pauza určitě pomohla. Nedopočinuli si moc Sampson Dweh a Pavel Šulc, kteří hráli i v reprezentaci. LukᚠČerv sice hrál v reprezentaci, ale nehrál ligové zápasy. 


Máte za sebou těžké utkání proti Baníku a po PAOKu vyzvete Spartu. Co očekáváte od zítřejšího utkání?

Je to utkání Evropské ligy. Čekám velice dobrou kulisu. PAOK bude velice těžkým soupeřem. Disponují velice kvalitním kádrem. V útoku mají kvalitní individuality. Sparta nás čeká až o víkendu, soustředíme se na to, co je tady a teď.

Na koho si musíte dát největší pozor?

Rozhodně na ofenzivní sílu PAOKu. A je to z jedné strany Taison nebo z druhé Živković. Každý evropský zápas je o tom, abychom dokázali eliminovat soupeřův útok. To je naše šance na úspěch.

PAOK má výhodu domácího prostředí. Jakou to hraje roli?

Vždycky je lepší hrát doma. Tady je to navíc umocněné bouřlivou atmosférou, která nás tu bude zítra čekat. Může nás to vtáhnout jako nás to vtáhlo ve Frankfurtu.

Domácí ještě nemají v Evropské lize ani bod. Půjde do toho soupeř o to víc?

Díky novému systému evropských pohárů se opravdu hraje doslova o každý bod. Jelikož soupeř nezískal ani jeden, očekávám, že do toho půjdou naplno. Hrají doma, tudíž je to pro ně velká šance. Nečeká nás nic jednoduchého. Oni body potřebují, stejně tak my.