Nenapodobili svůj výkon v domácím zápase s AS Řím a na Stadio Olimpico prohráli 1:4. Hráči Viktorie Plzeň neskrývali po zápase zklamání, postup do jarních bojů Evropské ligy jim totiž definitivně unikl.

Jediným střelcem Viktorie v zápase s AS Řím se stal Martin Zeman, který se v 18. minutě prosadil netradičně hlavou. „V seniorské kategorii jsem dal jeden gól hlavou v Příbrami, ale tenhle na AS Řím si budu pamatovat určitě víc. Má ale hodně hořkou příchu. Vyměnil bych ho za nějaké body,“ klopí oči po zápase Martin Zeman. „Když jsme šli do druhého poločasu, věřili jsme, že se soupeřem dokážeme držet krok. Nějaké šance jsme si vytvořili v prvním poločase, po přestávce jsme měli příležitost na vyrovnání, bohužel jsme vzápětí inkasovali. Soupeř se dostal díky dvougólovému náskoku do pohody, kterou dotáhl do vítězného konce,“ přemýšlí Zeman.
„Svými přihrávkami a pohybem nás soupeř rozpohyboval a díky tomu se v určitých fázích zápasu hrál fotbal nahoru dolu. Nevím, jestli nám ke konci už docházely síly, ale AS Řím si vytvořilo šance, které proměnilo. Jeho hráči jsou ohromně silní s míčem, a když k tomu přidají dobrý pohyb, je proti nim velice obtížné hrát,“ dodává plzeňský záložník.
Postupové teorie neměla Viktoria pouze ve vlastních rukou. K jejich zachování potřeboval tým ze západočeské metropole remízu ze souběžně hraného zápasu Austrie Vídeň s Astrou Giurgiu. Ten skončil vítězstvím rakouského celku 2:1. „V kabině jsme se výsledek dozvěděli. Ale život jde dál a před námi je nyní liga, na kterou se soustředíme nejvíc, a domácí zápas s Austrií, ve kterém budeme chtít zvítězit. Dlužíme to našim fanouškům, kteří by si vítězství zasloužili,“ uzavírá Martin Zeman

Fotogalerie