FC Viktoria Plzeň se ve druhém utkání v základní skupině Evropské ligy utká ve Vídni s domácí Austrií. Zápas se hraje ve čtvrtek 29. září 2016 od 21:05 na Ernst-Happel-Stadion. Viktoriáni před utkáním věří, že domácí tým oberou o body.

„Těšíme se všichni moc. Víme, že nás čeká těžký zápas, ale když ho zvládneme a vyhrajeme, tak opravdu můžeme myslet na postup. Není to klíčový zápas, protože v každém utkání chceme vyhrát a bodovat, ale určitě by plusové body byly skvělé,“ říká záložník Martin Zeman.

Západočeši o víkendu zvládli náročný zápas v Teplicích, kde vyhráli 1:0. Austria Vídeň naopak v posledním utkání prohrála. „Vyhráli jsme v Teplicích, kde se nám nedařilo herně a Austria to měla naopak. Hráli dobře, ale prohráli. Viděli jsme je na videu a opravdu svojí kvalitu mají,“ doplňuje krajní záložník.

Plzeň v úvodním utkání v základní skupině remizovala s AS Řím 1:1, Vídeň porazila Astru Giurgiu. „Jsme rádi, že jsme AS Řím obrali o body a může nám to pomoct po psychické stránce. Ve Vídni to ale bude úplně jiný zápas a my v něm chceme zvítězit,“ popisuje Zeman.

Technický záložník přestoupil do Plzně až v průběhu sezony, ale po chvíli se probojoval do základní sestavy. „Daří se nám teď výsledkově, ale ke svým výkonům musím být kritický. Mám hodně co zlepšovat a chci předvádět ještě lepší výkony, než zatím podávám. Vím, že je tady konkurence velká a musíme všichni makat na trénincích. Já se budu snažit, abych hrál co nejlépe a mohl týmu pomoct,“ uzavírá Martin Zeman.

Fotogalerie