Šlágr se Slavií nepoznal vítěze, a to zejména díky Tomáši Chorém. Vytáhlý útočník čtvrt hodiny před koncem svou perfektně umístěnou hlavičkou srovnal na 1:1, díky čemuž viktoriáni zůstali na čele tabulky. Souboj se sešívanými zhodnotil společně s trenérem Michalem Bílkem.

„Není to vítězství, ale s výsledkem jsme spokojení. Prohrávali jsme a museli jsme trochu změnit taktiku. Doháněli jsme manko, v 85. minutě jsme dostali červenou kartu... Musíme být spokojeni,“ uvědomuje si Michal Bílek. „Asi je to plusový bod. Určitě jsme chtěli vyhrát, ale musíme brát v potaz to, že jsme dohrávali o deseti a pak jsme se jen bránili. To není nic jednoduchého proti Slavii,“ souhlasí TomᚠChorý.

V prvním poločase vyprodaná Doosan Arena neviděla jedinou střelu na bránu. „Tyhle zápasy, šlágry kola, bývají vyhecované. Každý se bojí udělat chybu a většinou se hraje uprostřed pole. Bylo to vyrovnané utkání, Slavia spíš držela balon a my jsme se snažili o pevnou defenzivu,“ vysvětluje „Choras.“

„Dobře jsme bránili, nechtěli jsme jim udělat prostor. Hráči to plnili výborně. Nebyli jsme tak nebezpeční dopředu, jak jsme si představovali, ale ani Slavia si nevypracovala tolik nebezpečných příležitostí,“ pochvaluje si zodpovědnou defenzivu plzeňský kouč.

Slavia se pak v druhé půli dostala brzy do vedení, na konečných 1:1 ale perfektní hlavičkou dal tečku vypjatému souboji vytáhlý útočník s číslem 15. „Gólu si cením hodně, ale upřednostnil bych tři body. Když jsem šel na hřiště, věřil jsem tomu, že zápas otočíme. Červená karta průběh zase otočila, Slavia byla do té doby v druhé půli nervózní, protože nebyla v jejich moci. Škoda toho,“ řekl TomᚠChorý.

Západočeši díky remíze stále zůstávají na čele tabulky s jednobodovým odskokem právě na nedělního soupeře. „Jednoznačně je pozitivní, že jsme tři kola před koncem na prvním místě před Slavií. Kdyby nám to někdo řekl na začátku sezony, tak by nám to nikdo nevěřil. Hráči pracují poctivě a dnes jsme si bod zasloužili. Na vrcholu tabulky chceme zůstat co nejdéle,“ je spokojen Michal Bílek.

„Máme před sebou ještě tři kola a nebude to nic jednoduchého (udržet se na čele). Musíme jít zápas od zápasu, ale věřím tomu, že to zvládneme a vytvoříme si dobrou výchozí pozici do nadstavby,“ doufá jediný střelec zápasu na straně Viktorky.

Fotogalerie