Viktorka veze z Českých Budějovic výhru 3:0. Přečtete si, jak duel na pozápasové tiskové konferenci hodnotil hlavní trenér našeho klubu Miroslav Koubek.

Trenére, dnes jste udělal řadu změn v základní sestavě. Proč jste k tomu sáhli?

Bylo to nutné, vypozorované i změřené daty. Někteří hráči měli pátý zápas v patnácti dnech a potřebovali trochu odpočinout. Takže jsme šli trochu do rizika a udělali dnes více změn. Vždycky chvíli trvá, než si to sedne a ten výkon to trochu poznamená. V první půli to nebylo úplně ono, tato nová sestava se chytala, ale nakonec dokázala poločas vyhrát, což bylo potěšitelné.

Do druhé půle jste pak udělal tři změny.

Byli jsme ve vedení o gól, dali jsme tam zase hráče, o kterých jsme věděli, že mají velké zkušenosti, jde i o reprezentanty, a potvrdí to. To se povedlo! Kromě pasáže několika standardek ve druhé půli za sebou jsme to podle mě měli plně pod kontrolou.

Neuvažoval jste, že pošetříte i někoho z trojice Hranáč – Dweh – Jemelka?

Nemáme stále Hejdu s Paluskou v plné kondici, takže tam není moc variant. Vlastně jsme měli jen jednoho stopera Vaška Míku a rozhodli jsme obranu nechat. Všichni tři se cítili dobře, konzultovali jsme to s nimi a nechtěli odpočinek. Jsem rád, že to zvládli.

Těší vás, že v pěti ligových zápasech jste jen jednou inkasovali?

Těší mě to. Je to základ úspěchu, když sbíráte nuly, nemůžete prohrát. V mužstvu máme útočný potenciál a věřím, že vždy nějakou branku dáme. Minule to bylo pět, dnes tři.

Co říct na adresu Mariána Tvrdoně, který předvedl opět spolehlivý výkon?

Je vidět, že šanci chytil za pačesy a roste každým zápasem. Dokonce jsem zaznamenal, že byl vyhlášený mužem zápasu. To ukazuje i to, že domácí jsou nepříjemní. Sice mají nula bodů, ale měli bojovný výkon plné nasazení. A Marián tam řadu situací vyřešil. Jsem rád, že se ukázal.

Jak se vám líbil výkon Erika Jirky, který zaznamenal 1+1?

Je v naší rotaci. Někdy v útočné pozici jako proti Kryvbasu nebo Karvinou, může hrát i na hrotu, dneska pravého halfbeka. Zvládnul to, hrál dobře. To samé Cadu. Jsem rád, že je jeho syn s manželkou po porodu v pořádku a může se teď koncentrovat jen a jen na fotbal. Taky zahrál dobrou partii, o poločase jsem mu říkal, že se ještě musí zlepšit a udělal to (směje se).

Ve čtvrtek čekají Viktorku Hearts, už jste se na něj díval?

Ano, už jsem je viděl, zase nás čeká náročný bonbónek. Jsou dobří. Zvu všechny naše fanoušky, bude to důležitý zápas!