Hráči Viktorie Plzeň se pečlivě chystají na utkání 19. kola Synot ligy, v rámci kterého sehrají v sobotu 27. února od 18:00 hodin zápas na půdě patnáctého celku soutěže z Olomouce. Návratem do známých míst bude zápas na Hané především pro obránce Romana Hubníka.

Právě vytáhlý stoper Viktorie v týmu Sigmy v podzimní části soutěže hostoval. „Sigma je tým, který je mladý, ale přesto je pohromadě už delší dobu. I když se Olomouckým výsledkově nepodařily poslední zápasy, tak kvalitu v kádru určitě mají. Na podzim předváděla Olomouc s kvalitními soupeři dobré zápasy, ve kterých chybělo trochu štěstí. I proto si myslím, že nás čeká velice nepříjemný soupeř,“ přemýšlí Hubník, který olomoucké prostředí zná téměř dokonale. „Mezi největší zbraně našeho soupeře patří určitě rychlý přechod do protiútoku. Kdykoliv jsem za Olomouc hrál, tak jsme z protiútoků jen těžili,“ upozorňuje Roman Hubník. V dosavadních dvou jarních zápasech se Hubník představil v jednom případě, jako střídající hráč v duelu na Slovácku. „Přišel jsem do hry na posledních osm minut a můj úkol byl odbránit, odhlavičkovat nebo odkopnout dlouhé balóny soupeře. Kluci dvě uplynulé utkání zvládli dobře. Uvidíme, jak to bude dál, teď nás čekají i zápasy poháru, takže věřím, že se na hřiště dostanu a předvedu kvalitní výkon,“ přemýšlí plzeňský obránce.

„Na Olomouc se těším, je to na Moravě, takže to mám kousek od domova a navíc v Olomouci je pravé fotbalové prostředí. Sestup byl pro Sigmu taková menší tragédie, ale myslím si, že do ligy určitě patří a má také na to, aby hrála na vyšších příčkách tabulky, než kde je nyní,“ říká na konto nejbližšího soupeře Viktorie LukᚠHejda. „Hra Olomouce se trochu změnila příchodem Aidina Mahmutoviče, kterému dávají míče za obranu. Proti nám by hrát neměl, ale mají tam dvoumetrového útočníka Malce, se kterým se jejich hra může poněkud zjednodušit,“ přemýšlí viktorián s dvojkou na zádech. „Nečekám nějaký extra zatažený blok kolem šestnáctky, jako to bylo třeba u nás doma na podzim. Samozřejmě budou chtít vycházet z pevné obrany, ale hrají doma a nemají moc bodů. Jak to nakonec bude, se uvidí až v samotném zápase,“ dodává LukᚠHejda, který figuroval v základní sestavě každého z posledních sedmi ligových duelů. „Jsem za to samozřejmě rád, protože žádnému fotbalistovi nevoní, když sedí na lavičce. Teď hraju, ale může se stát, že za dva zápasy už to může být jinak. Proto se snažím podávat co nejkvalitnější výkony,“ uzavírá Hejda.