Středeční zklamání musí viktoriáni rychle hodit za hlavu, již v neděli 30. srpna je totiž od 16:30 čeká zápas na hřišti Slovanu Liberec. Co od něj očekávají obránce Milan Havel a hlavní trenér Adrian Guža?

„Ta středa (prohra v Alkmaaru) bude určitě bolet ještě dlouho, ale takový je prostě fotbalový život,“ říká Havel. „Teď hrajeme v Liberci a naší povinností je tam vyhrát. Na to se nyní začínáme soustředit, co bude dál, to teď nemá smysl řešit. Naší úlohou je zvládnout nejbližší utkání,“ doplňuje.

„Pro nás je dobře, že hrajeme okamžitě zápas a můžeme přepnout a ukázat svou sílu,“ přitaká trenér Adrian Guža. „Věřím, že budeme velmi dobře připraveni a uděláme pro vítězství maximum,“ dodává.

To, že v Liberci Viktorku nečeká nic lehkého, si hráči uvědomují. „V Liberci je to vždycky těžké. Mají spoustu hráčů na hostování a je potřeba udělat maximum pro úspěch. Chceme se vrátit k naší hře, být dominantní. Věřím, že budeme schopni tam vyhrát,“ míní 26letý bek.

Naposledy na severu Čech zvítězili viktoriáni, také ve 2. kole sezony, 2:1. Milan Havel tehdy v 10. minutě nahrazoval Radima Řezníka. „Zápas to byl super, protože se nám povedl. Byl bych rád, kdyby to dopadlo podobně, ale tentokráte ideálně s čistým kontem,“ přeje si.

Se Slovanem Viktoria minulou sezonu zakončila, v pátém kole nadstavby uspěla v poměru 4:0. „Byl to velmi kvalitní výkon, nicméně víme, že to bude úplně jiný zápas. O ty věci se můžeme opírat, ale nemůžeme se na ně spoléhat. Bude potřeba, abychom byli jak kompaktní v obranné činnosti, tak produktivní v ofenzivě. Musíme do toho dát všechno a udělat maximum pro vítězství před reprezentační přestávkou,“ ví kouč Adrian Guža.

„Liberec svůj kádr poskládal dobře, co se týče jednotlivců. Teď to určitě chce přetavit do týmové souhry, což není úplně jednoduché,“ ví trenér. „Pro nás je tento soupeř velkou výzvou. Je důležité, abychom pokračovali v našem způsobu hry a v ligovém vítězném tažení. První kolo jsme zvládli vítězně, i když to nebylo herně ideální. Teď je důležité, abychom zvládli i druhé kolo a mohli jsme se chystat na další věci, které nás budou čekat,“ doplňuje Guža.