Tak tohle byla fantazie. Dorost Viktorie Plzeň ve druhém utkání UEFA Youth League předvedl skvělý obrat na hřišti AS Řím, odkud si odvezl tři body za výhru 4:3. Zápas pro klubový web zhodnotili kapitán Václav Míka a hlavní trenér Jiří Žilák.

„Vítězství se nerodilo vůbec lehce. Prohrávali jsme, pak jsme sice ze standardky vyrovnali ale vstup do druhé půle nám nevyšel. I tak jsme se dále snažili a gól na 2:3 nás nabudil. Nakonec jsme vyhráli, za což jsme rádi,“ těšilo Míku. „Šlo o nesmírně těžký a zajímavý zápas proti kvalitnímu soupeři. Jsem rád za celý tým, že jsme to zvládli herně i výsledkově,“ doplnil ho trenér Žilák.

Vstup do druhé půle přitom viktoriánům vůbec nevyšel, Řím se rychle dostal do dvoubrankového vedení 3:1. „To byl hodně těžký moment, ale trenéři nás burcovali a my sebe taky,“ řekl Míka. „Vypadli jsme z tempa v úvodech obou poločasů. Hráči ale po pár povedených akcích nabyli sebevědomí a hlavně ve druhém poločase zhruba od 50. do 75. minuty jsme hráli se skvělými pasážemi. Jak říkám, vstup do druhé půle vůbec nevyšel, ale o to cennější je, že mužstvo zvedlo hlavy a dokázalo výsledek otočit,“ řekl nadšeně kouč Jiří Žilák.

Vítěznou branku vstřelil v 90. minutě TomᚠKepl. A to i v době, kdy Plzeň hrála v oslabení! „Zalezli jsme a říkali jsme si, že udržet remízu by bylo cenné. I tak jsme si ale věřili, že se něco může podařit. Nakonec z brejku Keplík vstřelil výborný gól, takže paráda,“ popsal své pocity kapitán Míka.

„Kepl hrál výborný zápas a i když jsme hráli v 10, tak jsme věřili, že je schopen vstřelit gól. Nakonec se ukázalo, že tou svojí pracovitoství a euforií jsme to tam dotlačili,“ dodal Jiří Žilák. 

Viktoriáni U19 tak po 2 zápasech mají na kontě 4 body. „Vypadá to pro nás dobře, ale čekají nás ještě čtyři náročné zápasy a uvidíme, jak to dopadne,“ řekl Míka. „Vstup je výborný, na druhou stranu ale i víme, že ne vše se nám podařilo. Opakuji to pořád, tyto zápasy jsou pro nás hlavně cenné zkušenosti a získávání nezapomenutelných zážitků, ze kterých můžeme čerpat dál,“ uzavřel trenér týmu Žilák.

Fotogalerie