O poločasové přestávce vítězného nedělního utkání se Slavií byl přímo na hrací ploše technickým ředitelem FAČR Zdeňkem Psotkou oceněn tým U17, který nejen v této sezóně, ale i v té minulé dosáhl mimořádných úspěchů, které jim vynesly hned dvě trofeje a bronzovou příčku! Přečtěte si jejich příběh!

Svou úspěšnou sérii mužstvo odstartovalo ještě v minulém ročníku, když ještě jako kategorie do šestnácti let získalo bronzové medaile na finálovém turnaji Memoriálu Vlastislava Marečka, kde ho před branami finále nakonec zastavila Sparta, tedy celkový vítěz turnaje. „Byl tam velký rozdíl v kvalitě. Rychlost, jeden na jednoho… V tom všem bylo znát, že je Sparta někde jinde,“ hodnotil zápas trenér David Vaněček.


Týmové foto po vítězství nad Brnem.

Jeho svěřence po prohře 0:4 čekal duel o třetí místo s vrstevníky z Brna. „Brno na tom bylo podobně jako my, byl to vyrovnaný zápas, my ale byli kvalitnější na míči a dobře jsme kombinovali,“ pokračoval 38letý trenér. Plzeň nad Moravany vedla 2:0 díky dvěma brankám Adama Šlegela, jenž se nakonec s devíti zásahy na kontě stal nejlepším střelcem svého mužstva.



Soupeř však následně srovnal dvěma přesnými střelami zpoza pokutového území z nohy Daniela Poláka, syna bývalého reprezentanta Jana Poláka. Západočeši si ale prakticky záhy uzmuli vedení zpět, když se hlavou po rohovém kopu prosadil David Toman. Zbytek utkání už Západočeši zvládli a zaslouženě tak obdrželi medaile za třetí místo!

„Chtěl bych kluky pochválit, předváděli jsme týmové výkony, a i celkově bych řekl, že jsme dobrá parta. Turnajem všichni žili, a to včetně hráčů na lavičce,“ nešetří pozitivními slovy Vaněček.

A bronzová příčka byl teprve začátek! V sezoně 2020/2021 totiž viktoriáni triumfovali i v lize, a to s jednou jedinou prohrou na kontě! Tu si připsali hned v úvodu jarní části, ale nenechali se jí rozhodit, ba naopak! Najeli totiž po ní na vítěznou sérii, která jim již kolo před koncem ročníku, v utkání s Bohemkou zajistila mistrovský titul!


V mistrovských tričkách.

„Bylo to vlastně takové finále. Titul jsme podle mě získali zaslouženě, ve většině sezony jsme podávali zajímavé výkony. Ty emoce po vítězném zápase s Bohemkou byly nádherné!“ řekl Vaněček.

Za zmínku rovněž stojí střelecké výkony Karla Kardose (18 gólů) a Adama Šlegela (23 gólů), jenž se dokonce stal králem kanonýrů! A bylo by chybou opomenout obranné řady týmu. Ty se totiž postaraly o to, že se Viktorka s 25 inkasovanými brankami ve 30 zápasech stala týmem s nejlepší defenzivou v soutěži!

A zatím posledním významným počinem, jehož silná generace dosáhla, byl zisk poháru pro vítěze již 20. ročníku Memoriálu Františka Harašty. Západočeši na něm za sebou nechali Slavii, Spartu, Bratislavský výběr, nebo českou reprezentaci do 16 let. A právě tu zásahem Matěje Honomichla porazili ve finále a po zásluze mohli slavit další velký úspěch!


Zatím posledním úspěchem mužstva je triumf na Memoriálu F. Harašty.

„Jsem na kluky hrdý, je to hlavně jejich zásluha. Díky tomu, jak přistupují ke každému tréninku i zápasu, že jsou poctiví a chtějí se zlepšovat. Sila týmu je v tom, že kluci drží při sobě. Takže i když se zrovna nedaří, nebo prohráváme, my dokážeme přesto zápasy dotáhnout do vítězného konce!“ uzavřel 39letý trenér.

Fotogalerie