Po roce opět do Vídně! Zatímco vloni se viktoriáni utkali v základní skupině Evropské ligy s tamním Rapidem, nyní je čeká vídeňská Austria. Svěřence trenéra Romana Pivarníka podpoří v rakouské metropoli i početná skupina fanoušků.

Viktoriány může těšit, že prostředí rakouského stadionu ležícího nedaleko populárního Prátru dobře znají. Navíc se stejně jako loni předpokládá, že příznivci Austrie nevyužijí kapacitu stadionu pro 50 000 diváků. Naopak Viktorku přijede do Vídně podpořit tisícovka fanoušků. „Na jejich podporu se moc těšíme a věříme, že budou hodně slyšet,“ vzkazuje fanouškům trenér Roman Pivarník.

Výpravu za zápasem Evropské ligy si mohou plzeňští fanoušci zpříjemnit procházkou podzimní Vídní. „Je to krásné město, naši fanoušci si tedy mohou udělat příjemný výlet a my jim chceme večer udělat radost výhrou,“ říká kouč, jenž sám ve Vídni působil.

Na čtvrteční odpoledne je připravený i přátelský zápas kategorií U 17. Duel mládežníků Viktorie Plzeň a Austrie Vídeň začíná v 15:00 v klubové akademii Austrie (Laaer-Berg-Straße 143, 1100 Wien).

Zápas základní skupiny Evropské ligy mezi Austrií Vídeň a Viktorií Plzeň začíná na Ernst-Happel-Stadion pět minut po čtvrteční deváté hodině večerní.