Trenér Miroslav Koubek odpovídal na otázky novinářů po úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy, které se hrálo ve Štruncových Sadech proti italské Fiorentině.

Remíza přišla z taktického výkonu. Je to věc, ze které oceňujete nejvíce svůj tým?

Samozřejmě to byla určená taktika na mužstvo jakým je Fiorentina. Bylo třeba ubrzdit skvělého soupeře, nejsilnější tým na míči v Itálii a uzavřít mu prostory. Myslím si, že se nám to dařilo a soupeři jsme z hlediska defenzivy vytvořili nepříjemné prostředí. Vážím si mužstva, jak si vzalo k srdci všechny věci, na kterých jsme pracovali celý týden. Dneska jsme byli schopní dát i gól. Situace, které jsme měli a vytvořili si je, jsme mohli vyřešit lépe a je škoda, že se nám to nepodařilo.

V základní sestavě nastoupil po dlouhé době Radim Řezník. Kdy jste se rozhodl pro tento krok?

Strašně moc si vážím jeho výkonu a charakteru. Pro Radima jsme se rozhodli hned ve chvíli, kdy jsme věděli, že máme absence. Bylo to na základě jeho zkušeností, a také na tom, jak pracuje v tréninku. Nepochyboval jsem o tom, že to zvládne a zvládl to.

Těší Vás, že i když měla Fiorentina územní převahu, tak to byla právě Viktoria, která si připravila nebezpečnější situace?

Čekali jsme a věděli jsme, že můžeme uspět tím, že soupeře ubrzdíme a povedou se nám akce z přechodu do útoku nebo ze standardky. Měli jsme jednu obrovskou šanci, kterou jsme bohužel neproměnili a Fiorentinu jsme nepustili do žádné velké šance, a to je cenné.

Po závěrečném hvizdu vám vyletěly ruce do vzduchu radostí. Jaké jste měl pocity?

Nic jsme nevyhráli. Je to 0:0 a jedeme do Florencie. Nic jsme nevyhráli a nepostoupili jsme. Měl jsem radost za mužstvo, že to zvládlo a v tu chvíli jsem myslel na český koeficient. To byla ta radost.

Jaké šance vidíte do odvety a co od ní čekáte?

Bude to určitě t잚í utkání, jelikož domácí prostředí je domácí prostředí. Není žádné tajemství, že budeme muset hrát stejně a věříme, že tu přechodovou fázi a větší nebezpečnost dokážeme zlepšit. Je to otevřené.