Ideální vstup do nové ligové sezony se nekonal. Viktoriáni v prvním kole FORTUNA:LIGY v bláznivém zápase remizovali na půdě Teplic 2:2, když dohnali dvougólovou ztrátu a v závěru přežili penaltu soupeře. Utkání zhodnotil střelec první branky Jan Kliment společně s trenérem Michalem Bílkem.

„Sehráli jsme dva rozdílné poločasy. Ten první byl špatný, ve druhé půli jsme předvedli velmi dobrou partii, kdy jsme měli spoustu brankových situací, které jsme neproměnili. Nakonec jsme přežili penaltu, a ještě jsme sami měli v posledních vteřinách tutovku… Skončilo to 2:2 – a pokud chceme vyhrávat, musíme hrát celých 90 minut, 45 nestačí,“ začal s hodnocením trenér Bílek.

„Jsme smutní hlavně kvůli první půli a začátku druhé, kdy nám to nevyšlo. Potom jsme se hodně zlepšili a měli jsme šanci to otočit. Škoda,“ mrzelo Jana Klimenta. Právě on vstřelil kontaktní gól na 1:2 po rohovém kopu. „Viděl jsem, že to tam nějak propadává a tyčka byla daleko, nebál jsem se do toho jít,“ okomentoval svou trefu hlavou.

Hned od začátku druhého poločasu trenér změnil formaci. „Jhon Mosquera a TomᚠChorý tam šli s tím, že chceme utkání vyhrát, proto jsme trošku přeskupili řady. Jan Sýkora šel na levého obránce a hráli jsme na dva útočníky. Škoda brzy inkasovaného gólu ve druhé půli, kdyby nepadl, tak to utkání pro nás mohlo dopadnout lépe,“ myslí si Michal Bílek.

I přesto viktoriáni zvládli alespoň vyrovnat, dopomohla jim k tomu první ligová branka Jana Klimenta v barvách Viktorky. „Gól nám pomohl, na ten kontaktní jsme čekali a nakopl nás. Od té doby jsme byli pořád na balonu a vytvářeli jsme si šanci za šancí, měli jsme tam i nějaké stoprocentní a škoda, že nám to tam nepadlo víckrát,“ litoval útočník hrající s číslem 9.

Fotogalerie