Důležité utkání 3. předkola Evropské ligy s Royalem Antverpy má výkop již zítra v 19:30, viktoriáni tak den před zápasem absolvovali klasickou tiskovou konferenci. Před novináře se tentokrát posadili stoper Jakub Brabec a hlavní trenér Pavel Vrba.

Čerstvě sedmadvacetiletá opora zadních řad Plzně už si v minulosti proti Antverpám zahrála – Genk s Brabcem v základu před dvěma lety zvítězil vysoko 5:3. „Na ten zápas si pamatuji. Měli jsme velmi dobrý vstup, vedli jsme o poločase snad 3:0. Pak nás soupeř zatlačil... Vím, že to zítra bude těžké utkání, ale věříme si,“ vzpomíná.

„Belgická liga je specifická, obrana není tolik vázaná taktikou, hraje se hodně odděleně od útoku. Zápasy bývají otevřené a zrovna Antverpy jsou přesně ten tým, který to tak má. Hrají na brejky, nahoru dolů a já doufám, že se do toho s nimi pouštět nebudeme,“ doplňuje Brabec k síle soupeře.

Tým z přístavního města v prvních dvou kolech vstřelil hned osm gólů při shodných výhrách 4:1. „Měl jsem je možnost vidět v těchto zápasech. Mají mimořádnou ofenzivu, určitě bude rozhodovat to, jestli ji dokážeme eliminovat. Pokud se nám to podaří, máme šanci postoupit. Věřím, že dvojzápas bude pro oba týmy náročný,“ myslí si kouč Pavel Vrba.

Protože Royal rekonstruuje hlavní tribunu, musí čtvrteční duel odehrát v cizím azylu na Stadionu krále Baudouise. „To, že Antverpy nemohou hrát na svém stadionu, je pro ně nevýhoda. Určitě to nebude takový hukot. Na druhou stranu mají velmi silné mužstvo do ofenzivy a určitě nás čeká těžký soupeř,“ ví Vrba.

Fotogalerie