Ve čtvrtek 20. srpna vstoupí Viktoria Plzeň úvodním zápasem play off do bojů v Evropské lize. Na vlastním stadionu přivítá srbskou FK Vojvodinu. I tentokrát bude možné zakoupit si aktuální číslo magazínu Viktorián.

Speciální bulletin nabídne nejen představení srbského soupeře nebo článek o návratu trenéra Karla Krejčího na lavičku Viktorie, ale mapuje především dosavadní cestu Viktorie Evropskou ligou. Všichni fanoušci si tak budou moci připomenout památné zápasy s Besitkasem, Atléticem Madrid, Neapolí nebo Šachtarem Doněck.

FC Viktoria Plzeň – Besitkas JK 1:1
První zkušenosti s Evropskou ligou sbírali hráči Viktorie Plzeň na přelomu července a srpna 2010. Díky vítězství v domácím poháru 2009/2010 dostali Západočeši možnost startovat v play off Evropské ligy, los ovšem nebyl k družině Pavla Vrby vůbec přívětivý. Plzeňanům byl přiřazen nejobtíženější soupeř z možných – turecký Besiktas JK. V pražském azylu dokázala Viktoria v prvním střetnutí s tureckým soupeřem vybojovat nadějnou remízu 1:1. Ve 28. minutě se gólově prosadil David Limberský, do konce poločasu ale stihl srovnat z penalty Delgado.

Besiktas JK – FC Viktoria Plzeň 3:0
Pokud měl Besiktas v pražském střetnutí optickou převahu, odveta v Istanbulu byla zcela v jeho režii. Tlak domácích, kteří celkem třináctkrát vystřelili na branku Lukáše Krbečka, vyústil ve vstřelení tří gólů Quaresmy, Delgada a Hološka. Oslabení viktoriáni, kteří od 31. minuty hráli bez vyloučeného Jakuba Navrátila a od 51. minuty také bez podruhé vyžluceného Davida Limberského se nezmohli na odpor.

Kompletní průřez všemi zápasy Viktorie v Evropské lize najdou všichni příznivci červeno-modrých barev v bulletinu Viktorián. Magazín lze zakoupit u kolportérů v areálu Doosan Areny za 19,- Kč.