Zážitek, ale nakonec všichni hráči v červenomodrém na konci zápasu padli smutní na trávník! Dorostenci Viktorie podlehli na hřišti v Přešticích mladíkům Realu Madrid 1:2 až po gólu hostů z 95. minuty. Plzeňané dnes na svého soupeře měli a mohli vybojovat nějaký ten bod, což věděl i trenér Jiří Žilák a střelec TomᚠArzberger.

„V kabině panuje obrovské zklamání z výsledku, protože jsme dnes předvedli excelentní výkon a k bodovému zisku chybělo málo,“ řekl Žilák. „Real potom v závěru měl převahu a asi ten gól vstřelil zaslouženě, i když v průběhu zápasu jsme si dokázali vytvářet šance,“ tvrdil po smolné prohře.

Své mužstvo ale spíš chválil, viktoriáni giganta z Madridu několikrát zmáčkli. „Utkání jsme sehráli velice dobře takticky a navíc ve velké kvalitě, co se týká útočné fáze. Dneska mužstvo musím pochválit. Jediné, co z dnešního zápasu nemáme, je výsledek,“ mrzelo Žiláka.

Přitom ještě o poločase Západočeši vedli zásluhou přesné hlavičky Tomáše Arzbergera z 34. minuty. „Je to splněný sen, nečekal jsem, že dám gól. Kdyby mi to někdo řekl před zápasem, tak bych mu řekl, že je to nesmysl,“ těšilo útočného hráče Viktorie.

Ten byl kvůli vyloučenému Robinu Hranáčovi stáhnut v 62. minutě, aby bylo víc hráčů v obraně. „Z lavičky to byly strašné emoce. Bylo to t잚í sledovat než ze hřiště. Doufal jsem, že aspoň remízu udržíme, když už jsme dostali tak hloupý gól na 1:1. Pak přišel další, kdy byl jejich hráč sám ve vápně. To nás mrzelo,“ litoval Arzberger.

Viktoriáni tak kvůli dvěma prohrám v řadě klesli na dosavadní třetí místo v tabulce a na postupovou druhou pozici, kterou teď opanuje AS Řím, jim chybí dva body. „Mohli jsme uhrát nějaké body, určitě jsme na to měli,“ uzavřel devatenáctiletý záložník.

Fotogalerie