Devět hráčů na hostování v české nejvyšší soutěži, další dva v zahraničí. Jak se dařilo viktoriánům hrajícím v jiných týmech v měsíci únoru 2021?

V Příbrami hostuje z Plzně obránce Václav Svoboda, který si v únoru připsal dva starty. Nejprve naskočil na závěr remizového duelu se Slavií (3:3), poté při prohře 1:4 se Slováckem nastoupil do druhého dějství za stavu 2:0 pro hosty. Celkem má na kontě již 14 ligových startů.

V základní sestavě českobudějovického Dynama se pak usadil chorvatský univerzál Marko Alvir. Ve všech únorových zápasech hrál od začátku – proti Ostravě 88 minut (výhra 1:0), v Liberci 90 minut (remíza 0:0, dvě přihrávky do gólové šance), s Opavou 76 minut (prohra 0:1) a na hřišti Bohemians 90 minut (remíza 1:1, jedna přihrávka do gólové šance). Ubong Ekpai se v zápase za poslední měsíc představil jen jednou, a to na 62 minut proti Ostravě.

Za Teplice hrající Šimon Gabriel si během druhého měsíce v roce připsal další tři ligové starty. Při prohře 0:1 s Pardubicemi odehrál celé utkání, následně proti Slavii při remíze 1:1 nastoupil na 37 minut. V zápase na hřišti ostravského Baníku hrál celý zápas a vyhrál 11 vzdušných soubojů ze 14. V lize má již odehráno 10 utkání, z toho 6 právě za Severočechy.

Luděk Pernica v Brně hraje pravidelně. Z důvodu dohody klubů vynechal pouze utkání proti Viktorii Plzeň, jinak v únoru hrál proti Bohemians (prohra 1:2), Zlínu (remíza 0:0) i Olomouci (prohra 0:1). V utkání se zlínským týmem měl 91,7% úspěšnost v obranných soubojích.

V Pardubicích hostuje z Plzně dvojice záložníků. Středopolař Michal Hlavatý v únoru odehrál čtyři zápasy. Nejprve si na půdě Teplic připsal asistenci na jediný gól, poté hrál 42 minut na Slavii (prohra 0:3), 80 minut doma s Ostravou (výhra 3:2) a celý zápas v Liberci (prohra 1:4). Jeho spoluhráč LukᚠPfeifer naskočil do akce v únoru jednou – na druhé dějství zápasu v Liberci.

22letý střední záložník Dominik Janošek v únoru změnil působiště. Poté, co na začátku měsíce odehrál v dresu Mladé Boleslavi ještě 20 minut proti Olomouci, se přesunul do Zlína. Tam naskočil do tří zápasů v základní sestavě, chyběl jen v tom posledním. Hrál proti Brnu (0:0), Liberci (0:1) i Spartě (0:3).

V Mladé Boleslavi hostující Radim Řezník pak vinou zdravotních problémů naskočil do zápasu pouze 24. ledna na hřišti Sparty. Celý měsíc zatím také chyběl Adam Hloušek v německém Kaiserslauternu.

To útočník TomᚠChorý se do akce po dlouhém zranění vrátil. Od poloviny prosince v dresu belgického Zulte Waregem chyběl, 13. února však již naskočil do akce jako střídající hráč. Ve stejné roli se ocitl i týden poté, v sobotu 27. února pak šel do hry ve 21. minutě a proti Kortrijku vstřelil vítězný gól na 2:1.

Foto: SK Dynamo České Budějovice, FK Pardubice