Vrátil se na místo činu. Trenér Roman Pivarník zavítal na stadion, kde jako hráč Rapidu Vídeň zažil vítězné chvíle. Ve čtvrtek večer se mu však už jako trenérovi na Ernst Happel Stadion městského rivala z Austrie porazit nepodařilo. Viktoria se svým soupeřem uhrála bezbrankovou remízu.

„V zápase jsme chtěli dominovat a zezačátku se nám to i dařilo. Dobře jsme kombinovali, ale pak jsme až nepochopitelně začali vytvářet nevynucené chyby. Svými chybami jsme dostali soupeře do zápasu. Střídali jsme kombinačně silné úseky s těmi, kdy se nám v kombinaci nedařilo a dopouštěli jsme se zbytečných ztrát. V závěru utkání jsme netakticky nabídli soupeři několik nebezpečných standardních situací. Víme, že Austria dává ze standardek hodně gólů, takže závěr zápasu jsme takticky nezvládli,“ hodnotí utkání trenér Pivarník. „Bod z venkovního hřiště se počítá, ale někteří hráči musí přidat v jistotě při práci s míčem,“ dodává.

Za Viktorií dorazila do rakouské metropole více než tisícičlenná skupina jejích příznivců. „Fanoušci byli fantastičtí. Dnes odpoledne jsme se byli podívat na tréninkových hřištích za stadionem, kde jsme potkali několik skupin našich fanoušků. Byl jsem překvapený, kolik lidí z Plzně za námi přijelo,“ chválí plzeňské fanoušky Roman Pivarník.

Fotogalerie