V generálce na ligovou sezonu 2018/2019 podlehla Viktoria Plzeň nejúspěšnějšímu ukrajinskému klubu historie Dynamu Kyjev 0:2. Utkání zhodnotili asistent trenéra Dušan Fitzel a slovenský středopolař Roman Procházka.

„Soupeř nás vyškolil z efektivity,“ přiznal Fitzel. „Měli jsme nějaké příležitosti, ale mnoho jich nebylo. Po chybách jsme inkasovali dvě branky. Efektivita rozhoduje, a my efektivní nebyli,“ viděl zápas asistent kouče Pavla Vrby.

Podobný názor měl i Roman Procházka. „Byl to vyrovnaný zápas, i my jsme měli nějaké šance. Z prohry ale neděláme žádnou tragédii, je to příprava. Chyby, které jsme provedli, si ještě rozebereme,“ řekl jasně.

Trenéra Dušana Fitzela mrzel hlavně malý počet vypracovaných šancí. „Věděli jsme, že nás čeká kvalitní soupeř, nicméně jsme doufali, že si vytvoříme více příležitostí. Navíc těm gólům jsme mohli zabránit,“ nechal se slyšet po konci utkání ve Schwazu. S průběhem soustředění, na kterém Viktoria vyhrála dva zápasy ze tří, byl spokojen. „Splnilo to naše očekávání. Měli jsme kvalitní podmínky a doufám, že jsme na ligu dobře připraveni,“ zakončil své hodnocení.

První kolo FORTUNA:LIGY 2018/2019 čeká viktoriány v pátek od 18:30 na hřišti pražské Dukly. „Příprava proběhla v pořádku a nyní už se všichni těšíme, až začnou ostré zápasy,“ uzavřel Roman Procházka.

Fotogalerie