I po dvou kolech stoprocentní. Viktoriáni si v prvním domácím utkání nové sezony poradili s Libercem, po gólu Michaela Krmenčíka vyhráli 1:0. Zápas to ale pro červenomodré nebyl vůbec jednoduchý, což potvrdil i Pavel Vrba.

„Zejména v prvním poločase jsme měli velký problém s mezihrou, Slovan měl ve středu pole o jednoho hráče navíc a dokázal toho využívat. Málo jsme se dostávali do hry, nezískávali druhé balóny. Byli jsme zklamaní z toho, že jsme nedokázali soupeře víc zatlačit a využít dvou útočníků,“ mrzelo trenéra Plzně.

S dalším dějstvím hry už byl spokojenější. „V druhém poločase už naše mezihra byla lepší, kdy jsme změnili rozestavení. Měli jsme víc brejkových situací, dali jsme gól a měli další fotbalově zajímavě řešené situace. Liberec tady ale odehrál dobré utkání, my jsme se na tři body hodně nadřeli,“ uznal Vrba.

I když se hrálo ve večerních hodinách, tak zápas doprovázelo velice horlivé počasí. „Musíme si uvědomit, že se hrálo v nějakých 34 stupních. Nebyla to žádná sranda, vzpomněl jsem si na nᚠzápas v Larnace, kde byly podobné podmínky. Vůbec není jednoduché v takových podmínkách hrát,“ prozradil Vrba.

Západočeši si přesto drží stále stoprocentní bilanci. „S bodovým ziskem jsme spokojeni, na druhou stranu ne všechno bylo ideální. Na Dukle jsme museli zápas otáčet, dnešní utkání bylo taky velice náročné a ne tak jednostranné jako třeba některé domácí duely v minulé sezoně. Naštěstí máme šest bodů. Myslím si, že každá ztráta už na začátku ročníku může mužstva na konci soutěže mrzet,“ přemýšlel kouč.

Fotogalerie