Na všeobecnou kritiku posledních dnů odpověděl tím nejlepším možným způsobem. Karel Krejčí dovedl svůj oslabený tým k vítězství nad Spartou Praha. Viktoriáni se tak na svého soka bodově dotáhli.

„Jsem stále plný emocí, ale utkání se mi hodnotí jednoznačně dobře. Zápas se určitě zapíše do dějin plzeňského fotbalu. V prvním poločase se na hřišti odehrávala spíš taktická bitva. Vyšel nám rychlý protiútok, kdy jsme získali pokutový kop, který jsme bohužel neproměnili. V závěru poločasu se nechal Václav Procházka naivně vyloučit a následně to bylo jen o našem sebeobětování,“ rekapituluje první půli trenér Krejčí. 

„V poločase jsme si v kabině řekli co dál, chtěli jsme to Spartě víc zahustit, zatáhnout se a bojovat. Požadoval jsem po hráčích pevnou obranu v kompaktním bloku. To se na hřišti podařilo, v osobních soubojích jsme byli důraznější a agresivnější. Vyšla nám standardka, první gól, protiútok, druhá branka. Sparta si v závěru vytvořila tlak, ale já za dnešek musím kluky hodně pochválit. Porazit Spartu v deseti? Smekám,“ vzkazuje svému týmu Karel Krejčí. „Jsem rád, že jsme zápas zvládli i kvůli utkání v Brně, které mi stále trochu leží v žaludku. Přesvědčil jsem se, že v našich hráčích to je, dokáží být agresivní a mít tah na branku. Na dnešní výkon musíme navázat a hrát náročný fotbal,“ dodává Krejčí. 

V základní sestavě se na místě středního záložníka objevil LukᚠHejda. „Sestava se mi honila hlavou dlouho. Cítil jsem, že je potřeba po dvou utkáních něco změnit. LukᚠHejda dostal šanci na Rapidu a v tomto utkání nepropadl. V tréninku pracuje poctivě a má dobrý přístup. Cítil jsem, že by měl dostat šanci. S jeho výkonem i s výkonem Jana Baránka jsem spokojen,“ hodnotí plzeňský trenér.

Ze hřiště se po potyčce s Markem Matějovským předčasně poroučel Václav Procházka. „Venca je lídr kabiny a zkušený hráč, jeho přístup proto musí být lepší. Mrzí mě, co dnes udělal, protože hráč jeho kalibru by si tohle neměl dovolit. Chápal bych například taktický faul, nebo kdyby přidržel soupeře při protiútoku, ale tohle je neomluvitelné. Budeme si to muset vyříkat. Má jediné štěstí v tom, že se vyhrálo. Pokud by to bylo obráceně, mělo by to pro něj určitě fatálnější následky,“ popisuje Krejčí. 

„Je to utkání, které určitě chytilo i naše fanoušky. Je vidět, že Plzeň umí i odjezdit zápas po zadku. Kluci ukázali, že mají velký charakter. Pokud bude přístup hráčů v pořádku, dokáží porazit kohokoliv. Po minulém týdnu, kdy jsme k zápasu v Brně nepřistoupili dobře, jsme se poučili. Kluci mají kvalitu na to, aby fotbalem bavili diváky, což se dnes bezpochyby potvrdilo,“ uzavírá trenér Karel Krejčí.