Už jen jeden krůček chybí k otevření finálové brány. Viktoria Plzeň a Teplice se proti sobě utkaly naposledy minulou středu v lize, Západočeši si díky prvnímu gólu Filipa Kaši v červenomodrých barvách odvezli ze Stínadel výhru 1:0. Teď se stejní soupeři střetnou znovu, tentokráte v Doosan Areně v rámci semifinále MOL Cupu. A pro FCVP to bude již dvanáctá účast mezi poslední čtyřkou!

Viktoriáni odstartovali tuto sezonu cestu domácím pohárem ve 3. kole doma proti třetiligovým Přepeřím. A svěřenci trenéra Adriana Gužy se pořádně rozstříleli, svého soupeře udolali vysoko 7:0. Dvěma góly se prosadil Jean-David Beauguel, LukᚠMatějka i Pavel Bucha, jednu trefu zaznamenal také LukᚠKalvach.

Osmifinálového soupeře představoval druholigový Hradec Králové, opět se hrálo na západě Čech. Duel proti aktuálně vedoucímu týmu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY byl daleko vyrovnanější, červenomodří ho ale zvládli výsledkem 3:1. V utkání si připsal hattrick Aleš Čermák.

Po třetiligovému a druholigovému soupeři přišel i ten z nejvyšší soutěže, ve čtvrtfinále přivítala Viktorka na své půdě Slovan Liberec. Severočechům měla co vracet, v lize proti nim totiž nevybojovala ani bod. Odplata se ale povedla, Plzeňané vyhráli 1:0 gólem Ondřeje Mihálika v samém závěru utkání a můžou se těšit z další účasti mezi závěrečnou čtyřkou.

Poprvé se klub ze západu Čech představil v semifinále hned v premiérovém ročníku v sezoně 1939/40. Plzeň v něm odehrála tři zápasy, protože tenkrát se neprodlužovalo a první dva vzájemné duely s Prostějovem skončily remízou (0:0 a 2:2). Postup do finále z toho nakonec nebyl, třetí utkání Plzeňané prohráli 0:1.

Viktoriáni si nyní zahrají historicky už dvanácté semifinále. Kromě Prostějova se v poslední čtyřce střetli se Slavií (1940/41 a 1943/44), Kladnem (1942/43), Jabloncem (1970/71), pražskou Duklou (1978/79), s Ostravou (2004/05), Olomoucí (2009/10), Brnem (2013/14), Mladou Boleslaví (2015/16) a naposledy se Spartou v minulé sezoně.

Z prozatímních jedenácti účastí červenomodří dohromady postoupili šestkrát do finále, dvakrát potom Český pohár vyhráli (1971, 2010). Bude z toho ve středečním zápase šastná sedmička? To sledujte na ČT Sport, utkání proti Teplicím začíná 28. dubna v 17 hodin!