Po náročném utkání v Izraeli s Maccabi Tel Aviv se hráči FC Viktorie Plzeň musejí opět přeorientovat na českou ligu. V rámci 2. kola Synot ligy se svěřenci trenéra Miroslava Koubka utkají v sobotu 1. srpna od 20:15 v Praze s Duklou.

„S Duklou jsou hrozně těžké zápasy jak doma tak venku. Já doufám, že to zvládneme a navážeme na výhru nad Slavií,“ říká obránce Roman Hubník. „Nečeká nás nic jednoduchého, už v minulosti jsme měli problém s přepnutím z evropských pohárů na ligu a ztráceli jsme zbytečně body. Musíme se na to připravit, máme široký kádr a je na trenérovi jakou sestavu proti Dukle postaví,“ doplňuje útočník Michal Ďuriš.

Roman Hubník odehrál v Izraeli celý zápas a po návratu do Čech se soustředil především na rychlou regeneraci. „Let byl dlouhý a kontroly na letišti také. Šel jsem brzo spát a dnes bude spíš regenerační trénink. Masáže a ledová voda, která opravdu hodně pomáhá. Cítím se dobře,“ popisuje stoper Plzně.

Michal Ďuriš kvůli karetnímu trestu do utkání s Maccabi zasáhnout nemohl, a tak pouze držel palce spoluhráčům na tribuně. „Není to nic příjemného sedět na tribuně a vědět, že klukům nemůžu pomoct. Zvládli to ale skvěle, odvezli jsme si dobrý výsledek do odvety a věřím tomu, že doma to zvládneme,“ dodává slovenský útočník.

V Synot lize nechtějí viktoriáni ztrácet body a příprava na Duklu bude probíhat podle klasického plánu. „Teď nás zajímá jenom Dukla, na kterou se musíme perfektně připravit. Máme pár dní do utkání a chceme vyhrát jak v Synot lize, tak nad Tel Avivem. Někdy je to t잚í, ale podobných zápasů už jsme odehráli spoustu a myslím, že většina kluků umí automaticky přepínat,“ říká Roman Hubník. „Zatím nemáme žádné informace, jestli trenér protočí sestavu. Po příletu z Izraele jsme měli trénink, regeneraci a ve čtvrtek další trénink. Připravujeme se na Duklu a budeme chtít tři body,“ uzavírá Michal Ďuriš.