Z kabiny Rapidu se nesl vítězný, postupový ryk, když trenér Karel Krejčí předstupoval po prohraném utkání s rakouským soupeřem před novináře. Na pozápasové tiskové konferenci zhodnotil utkání, které si přál zvládnout.

„Z výsledku jsem zklamán, protože jsme si představovali něco zcela jiného. V utkání rozhodly naše individuální chyby směrem dozadu, jdky jsme dostali hodně laciné branky. V útočné fázi jsme neměli takovou kvalitu, jako v ostatních zápasech. Naše situace jsme bohužel nedotáhli až ke vstřelení branky. Čtyři naše situace šly určitě dohrát lépe. Okolo gólu Jana Holendy jsme drželi asi nejlepší pasហv utkání, bohužel jsme dostali po hrubé chybě lacinou branku na 1:2. Tam se zápas zlomil,“ hodnotí Karel Krejčí. „Pro nás výsledek špatný, Rapidu chci pogratulovat k postupu,“ dodává trenér.

„Kluci zápas odpracovali, ale rozhodly naivní situace směrem dozadu, kdy soupeř dostal příležitost lehko skórovat po protiútocích. Chtěli jsme utkání rozhodnout v nᚠprospěch, hodně jsme se tlačili před branku Rapidu, ale zkrátka nám dnes chyběla kvalita v útočné fázi,“ říká Krejčí.

„Dvojzápas s Rapidem jsme nezvládli. Branky, které jsme dostali, byly laciné a dnešní druhý gól byl skoro až k smíchu, i když mi do smíchu moc není,“ klopí oči plzeňský trenér.

„Situace je kritická, nemáme ji totiž ve svých rukou. V zápasech vypadal jak Villarreal tak Rapid lépe než my, kteří jsme tahali za kratší konec. Tahle utkání nám otevřela oči, je potřeba si přiznat, že naše výkony zkrátka nebyly ideální. Důležité je, aby se hráči ze svých chyb ponaučili a více na sobě pracovali. Možná bude potřeba vytvořit na některých postech větší konkurenci,“ přemýšlí Karel Krejčí.