Hodně hořká porážka. Viktoriáni nezvládli velký ligový šlágr na půdě pražské Sparty, odkud odjíždí s vysokou prohrou 0:4. Zklamaní samozřejmě byli i kapitán Roman Hubník, Milan Havel a trenér Pavel Vrba, kteří společně zhodnotili nepovedený duel.

„Zápas se z naší strany vyvíjel velice špatně, byl ovlivněn gólem, který jsme dostali v 10. minutě,“ věděl Vrba. „Sparta toho využila, byla lepší a aktivnější. My jsme nedokázali být důraznější v útočné fázi a lépe ohrozit bránu. Zaslouženě vyhrála takovým rozdílem,“ uznal.

„Sparta byla lepší prakticky ve všem – v nasazení, v bojovnosti, měla všechny odražené balóny... Chtěla více vyhrát a to se jí povedlo,“ mrzelo Romana Hubníka. „Nechytli jsme začátek utkání. O poločase jsme si něco řekli, mohli jsme snížit na 1:2, ale bylo to málo. Jsem z toho ohromně zklamaný,“ přitakal Milan Havel.

Ten do duelu musel naskočit už ve 12. minutě místo zraněného Radima Řezníka. „Bylo to ohromně těžké a nečekané nastoupit do zápasu, kdy Sparta dala gól a její fanoušci byli chycení. Pro nás to bylo hodně špatné utkání, musíme se z něho poučit,“ uvědomoval si Havel.

I když Plzeňané odcházeli do kabin s dvoubrankovou ztrátou, se zápasem ještě chtěli něco udělat. „Sparta má kvalitní mužstvo. Když s ní prohráváte 0:2 a chcete hrát otevřený fotbal, tak toho svou kvalitou a výhodou domácího prostředí využívá,“ řekl uznale kouč Vrba.

Před reprezentační pauzou čeká na Západočechy ještě jedno utkání, v pátek se představí na půdě Teplic. „Dnes jsme dostali velkou ránu. Doufám, že to chytneme za správný konec a příští týden v Teplicích vyhrajeme,“ uzavřel Milan Havel.

Fotogalerie