Před reprezentační přestávkou vítězně. Viktoria Plzeň vyhrála na hřišti Příbrami, o góly se postarali Michael Krmenčík s Janem Kopicem. Oba zápas zhodnotili společně s trenérem Pavlem Vrbou.

Skóre zápasu otevřel Michael Krmenčík, který se po pasu od Řezníka pěkně uvolnil okolo obránce a skóroval. „Když jsem viděl beka po levé ruce, věděl jsem, co udělat. Zasekl jsem to a pak se mi podařilo brankáře prostřelit,“ potěšilo Krmenčíka. Vítěznou branku pak přidal v 82. minutě Jan Kopic. „Dostal jsem přihrávku z levé strany, otočil jsem se a obránci ustupovali, tak jsem si to dal na pravačku. Někdo mi do té střely dal nohu, pak se to asi třikrát čtyřikrát odrazilo a přelobovalo to gólmana. Šastný gól, ale hlavně za ten výkon ve druhém poločase zasloužené vítězství,“ myslí si záložník Viktorie Plzeň.

Utkání bylo opět náročné, Příbram vyrovnala ještě v prvním poločase a remízový stav dlouho držela. „I naposledy jsme tu hráli 1:1, takže jsme si byli vědomi, že Příbram je hlavně doma dobré mužstvo. Vyhrát tu není nic lehkého, o to více si toho vážíme,“ říká Kopic. „V tomto počasí to nebylo moc příjemné, rychleji ubývají síly. Ale byli jsme dobře připraveni a vyhráli jsme, myslím si, zaslouženě. Šancí jsme měli opravdu hodně,“ doplňuje Krmenčík.

Svůj pohled na zápas nabídl i kouč Pavel Vrba: „Viděli jsme zajímavý fotbal. Oba týmy se snažily hrát ofenzivně, byl to zápas nahoru dolů. My jsme měli těch šancí asi více, bohužel jsme je neproměňovali, nicméně ke konci se k nám přiklonilo štěstí a do brány spadl tečovaný balon. Příbram hrála velice dobře, a tak jsem rád, že jsme to na horké půdě u soupeře zvládli.“

Viktoria vyhrála venku poprvé od 2. kola, kdy uspěla v Liberci. „Je to pro nás velká vzpruha. Obecně už si nemůžeme moc dovolit ztrácet body, a to jak venku, tak doma,“ ví Kopic, kterého nyní čeká reprezentační sraz. „Jsem rád, že jsme vyhráli konečně venku a doufám, že jsme se naladili na vítěznou vlnu. Chceme vyhrávat všude,“ uzavřel Krmenčík.

Fotogalerie