Viktoria zvládla odvetu Play-off Evropské ligy, když porazila i napodruhé Vojvodinu na její půdě 2:0. Druhou branku zápase vstřelil hrdina posledních dnů Michal Ďuriš.

"Vlastní gól nám hodně pomohl. Uklidnili jsme se a druhý poločas se již odvíjel v naší režii. Přidali jsme druhou branku a vytvořili několik slibných šancí, které jsme ale bohužel nedokázali dovést k většímu rozdílu ve skóre," hodnotí utkání střelec čtyř branek v letošní sezoně.

Domácí do zápasu vstoupili aktivně a vypracovali si několik slibných příležitostí. "Věděli jsme, že budou hrát aktivně. To se také potvrdilo. V prvním poločase jsme měli i štěstí, domácí trefili tyč. Ale to patří k fotbalu a dnes stálo pověstní štěstí při nás."

Michal Ďuriš zná, jaké je to dávat důležité branky v evropských pohárech. "Nemyslel jsem na góly, které jsem za Plzeň pár sezon zpátky v Evropě dal. Mě nyní těší každá branka, co dám. Ale přednější je pro mě samozřejmě postup a vidina podzimu v Evropské lize," říká Ďuriš.

Viktoriáni dokázali v posledních třech zápasech pod vedením nového trenéra zvítězit s celkovým skóre 7:0. "Celé mužstvo samozřejmě pohodu cítí. Zvládli jsme tři poslední utkání s nulou vzadu, jsme moc rádi, že se nám to daří. Nyní je reprezentační přestávka, ve které nabereme síly a budeme chtít v této sérii pokračovat," vyhlíží slovenský reprezentant.

Viktorii čeká v pátek los základní skupiny Evropské ligy. "Soupeře vytipované zatím nemám. Na to bude čas dnes v noci, až zjistím, kdo postoupil a kdo ne. Přál bych si hratelného soupeře se zvučným jménem, aby byla šance postoupit," uzavírá Michal Ďuriš.  

Fotogalerie