V sobotu 9. dubna odehraje FC Viktoria Plzeň další utkání v rámci Synot ligy. Ve 24. kole se utká se Zlínem, který na jaře nepředvádí výkony jako na podzim a stále čeká na první výhru v roce 2016.

„Zlín byl určitě příjemným překvapením podzimu. Hodně sází na domácí hráče, mužstvo měli dobře poskládané, předváděli konkurenceschopný fotbal. Nikoho se nebáli, sbírali body a pro každého soupeře jsou stále nebezpeční. Tím, že se jim především na podzim dařilo, tak tam i někteří hráči výkonnostně vylétli nahoru. Odešel jim Železník do Slavie a to možná bylo takové klíčové oslabení. Nevyšel jim vstup do jara, dostali se trochu do problémů a teď hrají o záchranu. Pro nás to bude o to t잚í, protože oni udělají maximum pro to, aby se v lize udrželi,“ říká trenér Karel Krejčí.

Viktoria má díky výhře v minulém kole nad Jihlavou a zaváhání Sparty se Slováckem v tabulce už devítibodový náskok. Nic ale není rozhodnuto. „O tom píšou hodně novináři, ale já to nerad komentuju. Před námi je stále ještě hodně zápasů a my máme náročný los. Jsme rádi, že stále vedeme a máme náskok, ale nijak to nepřeceňujeme. Soustředíme se na své výkony a neohlížíme se na konkurenty. Jdeme si za svým snem, ale až na konci sezony uvidíme, jestli se nám splní nebo ne,“ dodává kouč Plzně.

Zlín byl po podzimu na šestém místě, na jaře ale tápe. Západočeši tak do Zlína jedou v roli jasného favorita. „Viktoria je favorit téměř v každém zápase. My tu roli musíme přijmout, protože naše cíle jsou vždy jen ty nejvyšší. Každé ligové mužstvo především v domácím prostředí má svoji kvalitu a my jsme se o tom několikrát přesvědčili. Věřím tomu, že navážeme na poslední zápasy, nic nepodceníme a roli favorita potvrdíme,“ zamýšlí se Krejčí.

Pro hlavního trenéra bude sobotní zápas speciální, ve Zlíně totiž v letech 1993 až 1995 působil jako hráč. „Občas si na to samozřejmě vzpomenu, ale už je to opravdu dlouho. Hrál jsem tam před více než dvaceti lety. Vzpomínky mám v podstatě jen dobré i rodině se tam líbilo,“ uzavírá Karel Krejčí.