Po těžkém úvodním utkání s Maccabi Tel Aviv v boji o Ligu mistrů se hráči FC Viktorie Plzeň připravují na zápas s Duklou Praha. Na Julisce se bude hrát v sobotu od 20:15 a viktoriáni budou chtít i druhý ligový zápas zvládnout a vyhrát.


„Určitě nějaká změna v sestavě bude, je tady dost hráčů, kteří čekají na šanci. Mají motivaci, chtějí přispět k výkonu celého mužstva a chtějí být úspěšní,“ říká trenér Miroslav Koubek.

Viktoriáni hráli v Izraeli v úterý, ve středu odpoledne se vrátili do Čech a po regeneraci začala zkrácená příprava na sobotní zápas. „Nevidím něco, co by mělo z pohledu trenérské práce být až tak speciální a jinak. Vždy se musíte zamyslet nad tím, jaký je po utkání zdravotní stav hráčů. To znamená, jestli mají nějaké šrámy a jestli mohou podat stoprocentní výkon. Musíte se také připravit na to, jestli je mezi zápasy tří nebo čtyř denní mezera. Pokud je tří, tak je to samozřejmě málo. Pak je potřeba promyslet, jestli nasadit úplně čerstvé hráče. Když je čtyř denní mezera tak by ti hráči měli být připraveni. To jsou věci, které se musí zohledňovat,“ popisuje kouč Viktorie.

Souboj s Duklou Praha bude pro hráče západočeského týmu více než náročný, ale svěřenci trenéra Koubka se chtějí udržet na vítězné vlně. „Bude to hodně těžké, protože Dukla první zápas prohrála. Chtějí se chytit a doma udělají vše pro to, aby zachytili dobrý vstup do sezony,“ dodává Koubek.

Cestování a velká porce zápasů je náročné jak pro hráče, tak pro trenéry. Regenerace je ale u trenérů přeci jen o něco snadnější. „O mě ani nejde, já si spíš potřebuju po utkání psychicky odpočinout, protože neběhám a nemám fyzickou únavu. Většinou ta jedna noc stačí a je to v pohodě,“ uzavírá trenér Miroslav Koubek.