Ve čtvrtek 10. prosince se FC Viktoria Plzeň utká v Doosan Areně se španělským Villarrealem v rámci posledního zápasu v základní skupině Evropské ligy. Plzeň v utkání určitě není favoritem i tak chce ale slavný klub potrápit a obrat o body.

„Takové zápasy jsou pro tým i fanoušky sváteční. Celý rok na tomto pracujeme, abychom tyhle zápasy hráli. Věřím, že se s Evropskou ligou rozloučíme důstojně a před našimi fanoušky předvedeme slušný výkon. Pokud to bude stačit na nějaký bodový zisk, budu jedině rád,“ říká trenér Karel Krejčí.

V říjnu 2015 si Viktoria odvezla ze Španělska z úvodního utkání prohru 1:0. „Villarreal v té době vedl španělskou ligu a pro nás to byla velká škola. Je to soupeř, který má hlavně v útoku obrovskou kvalitu, směrem dozadu působí velmi organizovaně a má hodně rychlý přechod do útoku. To jsou jejich hlavní zbraně,“ popisuje kouč Plzně.

Villarreal má sice postup ze skupiny do jarní vyřazovací fáze jistou, v Plzni ale podle trenér Viktorie nic nepodcení. „Je to zápas evropských pohárů a i pro ně to má velký význam. Možná dostanou šanci hráči, kteří tolik nehrají, ale u nich je to asi jedno kdo nastoupí. Stále je to jeden z nejlepších evropských klubů a naši fanoušci jsou určitě rádi, že hrajeme s týmem, který bojuje ve Španělsku o nejvyšší příčky,“ doplňuje Krejčí.

Viktoria odehraje ve čtvrtek už šedesátý zápas v evropských pohárech od roku 2010.
„To číslo zní velice zajímavě až neskutečně. Já jsem rád za to, že jsem u toho byl hned od začátku. Jsem rád, že stále postupujeme do evropských pohárů a naši fanoušci tak mohou vidět skvělé týmy přímo v Plzni,“ zamýšlí se hlavní trenér.

Pro Západočechy bude souboj se španělským klubem posledním v roce 2015 a viktoriáni chtějí rozlučku zvládnout. „Vždy se hraje na výsledek a my se chceme rozloučit s našimi fanoušky co nejlépe. Uvidíme samozřejmě, co nám soupeř dovolí. Těším se na tu atmosféru a můžu slíbit, že pro úspěch uděláme maximum,“ uzavírá trenér Karel Krejčí.

Fotogalerie