Hráči Viktorie Plzeň odehráli ve Vídni zápas, jenž skončil bezbrankovou remízou a v konečném účtování si připsali druhý bod do tabulky Evropské ligy.

„Venkovní zápasy hrajeme trochu jinak než ty domácí. Nejsme možná tolik odvážní. Sice jsme dobře začali, drželi jsme míč a byli aktivní. V průběhu jsme ale přepustili iniciativu soupeři a zápas se vyrovnal. V závěru měla Austria tlak v podobě několika standardních situací, které jsme ale zvládli a vezeme si domů bod,“ rekapituluje zápas útočník Marek Bakoš. „Před zápasem a o poločase jsme si řekli, jak chceme hrát, a v začátcích poločasů se nám to dařilo. Musíme být odvážnější a přenést výkon z domácího prostředí na hřiště soupeřů. Dalo se tu vyhrát i prohrát, ale uvidíme až na konci, jestli pro nás bude zisk nebo ztráta. Teď musíme jít dál a nadále sbírat body,“ dodává.

„Jsou ve mně teď trochu smíšené pocity, protože jsme měli dvě šance, které šly proměnit. Na druhou stranu Austria nás také ohrozila, především ze standardních situací v závěru zápasu. Bod do tabulky je podle mě solidní,“ přidává se druhý z útočníků TomᚠPoznar. „Ze začátku jsem úplně nechytl tempo zápasu, ale postupem času jsem se do toho dostal. V koncovce nám chyběla možná trochu kvalita nebo štěstí a mohli jsme si odvézt tři body,“ hodnotí Poznar.

Po celé utkání podporovala Viktorii početná skupina fanoušků. „Vůbec jsem nečekal, že jich bude tolik. Byli slyšet, fandili skvěle a já bych jim za to chtěl moc poděkovat,“ vzkazuje plzeňským příznivcům Bakoš. „Fanouškům patří obdiv, protože ne každý si takhle ve všední den může dovolit udělat výlet do Vídně. Na horní tribuně byli oproti domácím fandům trochu v nevýhodě, ale i tak byli slyšet. Já jim moc děkuji, protože taková podpora se jen tak nevidí,“ těší Tomáše Poznara.

Fotogalerie