Tak tohle byl závěr základní části jako řemen! Viktoria na domácím hřišti přehrála Duklu Praha a vítězstvím 4:0 vybojovala tři body. Zápas zhodnotili dvougólový střelec Jan Kopic, autor úvodní branky Roman Procházka a hlavní trenér Pavel Vrba.

Skóre hned v šesté minutě otevřel Roman Procházka tečovanou střelou. „Už jsem si z toho dělal srandu, že dost gólů dávám s tečí,“ směje se. „Ale to je tím, že se často pokouším o střely z dálky. Jsem rád, že to tam padá, ale mé góly nejsou to rozhodující, hlavní je vítězství týmu,“ ví Roman Procházka, na kterého dvěma brankami navázal Jan Kopic: „Už jsem je potřeboval, abych se trošku zvednul psychicky a více si věřil,“ těší krajního záložníka Plzně.

Za vyšší výhru byli viktoriáni před nadstavbovou Skupinou o titul hodně rádi. „Už se to hodilo vyhrát vyšším rozdílem. Jsem rád, že jsme Slavii v základní části dotáhli na čtyři body, chvíli to už vypadalo jako ztracené. Je o co hrát a navíc máme velký náskok před Spartou, takže se můžeme soustředit na boj o titul,“ věří Jan Kopic. „Konečně to nebylo drama do poslední minuty, výsledkově se to povedlo ideálně. Věřím, že v nadstavbě nás čekají velmi kvalitní zápasy s dobrými soupeři a Slavii budeme nadále dostávat pod tlak,“ doplňuje ho Roman Procházka.

Pavel Vrba: Nadstavba může být ještě hodně zajímavá

Co k sobotní výhře řekl kouč Viktorie? „Dukla se snažila hrát fotbal, takže to bylo hodně otevřené. Měli jsme výhodu v tom, že jsme dali v prvním poločase tři góly, takže to vypadalo klidně. Ale Dukla velice dobře kombinovala a hrála aktivně,“ povídal na tiskové konferenci Vrba. „Fotbal byl pro diváka zajímavý a obě strany chtěly hrát. Možná je výsledek pro Duklu krutý a pro nás pozitivní, ale chci je pochválit, že to nebyla žádná kopaná,“ pokračoval.

Západočeši tak zakončili základní část se ziskem osmašedesáti bodů. „Získali jsme víc bodů než v minulé sezoně, kdy jsme byli mistři se sedmibodovým náskokem. I když jsme teď uhráli o dva body víc, tak to přesto nestačí, protože Slavia jich získala mimořádně hodně a momentálně má čtyřbodový náskok,“ věděl trenér. „Základní část nebyla úplně špatná, ale doufám, že ta nadstavbová bude ještě lepší,“ burcoval své svěřence.

Půjde podle něho ve FINÁLE FORTUNA:LIGY ještě dohnat manko soupeře? „Kdyby to bylo v normální sezoně, tak bych řekl, že je to moc velká ztráta, protože tam se setkáváte i se soupeři, kteří třeba nemají takovou kvalitu. Ale při tom, co nás teď čeká, kde se setká šest nejlepších mužstev, tak si myslím, že může kdokoli kohokoli porazit,“ konstatoval. „Ano, Slavia to má ve svých rukou a čtyřbodový náskok je velký, ale může to být ještě hodně zajímavé,“ uzavřel Vrba.

Fotogalerie